Philips 7000 3d Problem z Filmami 3d

Steve2341

New member
Witam, mam pewien problem, ostatnio kupiłem tv Philipsa 7000 po powrocie do domu odpaliłem yt włączyłem film SBS jakiś i tutaj pojawia się problem, klikam na pilocie adjust i nie ma możliwości włączenia 3d ale jak wejdę normalnie do trybu oglądania na cyfrowym polsacie to jest. Z pendriva też nie ma takiej opcji... czytałem w instrukcji ze nie można włączać trybu 3d z NETtv i z USB to ja odrazu HDMI i do laptopa a tam także nie ma takiej opcji.
Da radę jakoś to ominąć czy coś?

awakeman

New member
Ja mam 8605 i zmartwię Cię, bo filmów 3D nie da się oglądać z pendrive'a na Philipsie. Nie próbowałem podłączać lapka pod niego i nie sprawdzałem, czy chodzą filmy 3D z youtuba, ale może to być podobna sytuacja jak z penem...

Ja odtwarzam swoje filmy 3D przez konsolę i wszystko jest ok.

bigxlx

New member
Ja mam 8605 i zmartwię Cię, bo filmów 3D nie da się oglądać z pendrive'a na Philipsie. Nie próbowałem podłączać lapka pod niego i nie sprawdzałem, czy chodzą filmy 3D z youtuba, ale może to być podobna sytuacja jak z penem...

Ja odtwarzam swoje filmy 3D przez konsolę i wszystko jest ok.

Brak 3D z USB, taka kiche to tylko Chinczycy mogli zaprojektowac.

siteman

Member
Brak 3D z USB, taka kiche to tylko Chinczycy mogli zaprojektowac.
w/g mnie nikt nie bawi się w HD-3D po USB, chyba raczej inżynierowie potraktowali to jako zbędną rzecz (dla mnie jest to zbędne) wszak HDMI jest podstawowym interfejsem, bardziej boli mnie brak możliwości 3D po ethernecie.Nie ma jednak tego złego, ja mam dysk sieciowy spięty przez amplituner a stąd HDMI i wszystko hula, aż miło (nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy oglądam obraz HD i słucham dźwięku z głośniczków TV, to dopiero profanacja HD-3D).Inna rzecz, że USB średnio nadaje się do transferu danych z wysokim b-rate

Ostatnia edycja:

Steve2341

New member
w/g mnie nikt nie bawi się w HD-3D po USB, chyba raczej inżynierowie potraktowali to jako zbędną rzecz (dla mnie jest to zbędne) wszak HDMI jest podstawowym interfejsem, bardziej boli mnie brak możliwości 3D po ethernecie.Nie ma jednak tego złego, ja mam dysk sieciowy spięty przez amplituner a stąd HDMI i wszystko hula, aż miło (nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy oglądam obraz HD i słucham dźwięku z głośniczków TV, to dopiero profanacja HD-3D).Inna rzecz, że USB średnio nadaje się do transferu danych z wysokim b-rate
Mógłbyś mi wytłumaczyć jak to zrobiłeś? Co to jest dysk sieciowy i ten Amplituder?
ja mam neta przez ethernet puszczonego do Livebox tp

siteman

Member
Kolego z racji pytania to odpowiem, że najprościej dla Ciebie byłoby zakupienie odtwarzacza sieciowego (rozwiązanie najmniej skomplikowanie i najtańsze)
np. LG DP1W, podłączasz pod niego hdd, flashe i co tam jeszcze chcesz i po HDMI masz to, czego w tej chwili Ci brakuje.

Do góry