Jeśli obraz, a nie android jest tym dla którego kupujesz tv i wydajesz na niego duzo pieniedzy to jest lepiej niż nie jest zlea w gratisie do świetnego obrazu masz jeszcze ambilight
![]()
WitamWitam uprzejmie,
Obraz , Ambilight - oczywiście bardzo ważne i fajnie , że prezentują wysoki poziom jak na topowy
telewizor Philips przystało , oraz tylne , bezpośrednie podświetlenie matrycy .
Ale od topowego telewizora na dzień dzisiejszy wymaga się więcej np. aby móc bezproblemowo
korzystać z aplikacji , gdy już połączy się telewizor z Internetem . W tej materii zaczynają się
problemy , nie mówiąc już o instalowaniu nowych aplikacji z systemu Android w sklepie Google play.
Telewizor kosztuje przecież niemałe pieniądze . Jeżeli producent nie dopracował telewizora w pełni ,
nie powinien instalować systemu Android w telewizorze , dopóki system ten w telewizorze nie będzie
działał sprawnie.
Pozdrawiam,
accu
:kom:
A polskie testy to nie testy ???
Maniek 10 Input Lag masz teście .
O jakość obrazu możesz być spokojny.
No i faktycznie nie widzi subwoofera. Dobrze, że mam lepszy sprzęt niż ten subwoofer![]()
Dziękuję. Tym sposobem nawet mnie wreszcie udało się uruchomić subwoofer, choć dźwięk mowy, przez niego, jest raczej denerwujący.Witam uprzejmie,
Ładnie się prezentuje . Powinien widzieć , bo przecież jest bezprzewodowy .
Podłącz subwoofer do sieci zasilającej . Zacznie migać wolno przełącznik na subwooferze . W menu telewizora przy użyciu pilota zdalnego sterowania proszę
wybrać opcję : Konfiguracja , następnie wybierz opcję : >Dźwięk>Głośniki bezprzewodowe>Dodaj nowy głośnik .
Naciśnij i przytrzymaj przez kilka sekund(5) przełącznik na subwooferze . Powinien zacząć szybko
migać w kolorze niebieskim. Jest gotowy do sparowania z telewizorem . W telewizorze wybierz
opcję : Podłącz i następnie kliknij przycisk : OK . Po sparowaniu powinien ukazać się komunikat .
No , już nie przeszkadzam ...
Pozdrawiam,
accu
:kom:
Dziękuję. Tym sposobem nawet mnie wreszcie udało się uruchomić subwoofer, choć dźwięk mowy, przez niego, jest raczej denerwujący.
A ja, ustawiałem obraz kilkukrotnie po wiele, wiele godzin. Miałem ułatwienie, gdyż też już miałem TV Philips (32PFL9705H) z ambilight i go wykorzystałem, jako punkt odniesienia. Początkowo wydawał mi się idealny, gdyż na nowym 65PUS9809 nie mogłem osiągnąć aż takiej bieli i czerni – co mnie najbardziej zaskoczyło. W starym biel była idealnie biała, a w nowym miała (minimalne - ale jednak) zafarbowania. Gorzej jest z czernią. Pełna czerń jest bez zarzutu. Ale ciemne tła, zamiast iść w kierunku szarości to mają poświatę brązu i delikatne artefakty. W normalnym oglądaniu to nie przeszkadza – tego się nie zauważa, ale tak jest.No nie wiem ja się pewnie niewiele znam na TV ale ten obraz to najlepszy jaki do tej pory widziałem. A nic specjalnie nie ustawiałem. Wyświetla w ustawieniu standardMam dwa TV z ambilight ale ten to całkiem nowa bajka.