Philips 65PUS8818/12

Lucas83

Member
Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu, zapytam tutaj :)

Czy ktoś z Was korzysta z 65PUS8818 w połączeniu z przystawką Apple TV 4K? Mam taki ciekawy problem: jak odpalę TV, to interfejs użytkownika Google TV działa bardzo sprawnie, płynnie, itp. Natomiast wystarczy, że włączę przystawkę Apple, a następnie ją wyłączę (uśpię, gdyż tak naprawdę ona działa cały czas w trybie standby) i jak wrócę do interfejsu Google TV, to zaczyna on wyraźnie lagować, szarpać i praca staje się mało przyjemna (efekt jakby włączyło się oszczędzanie energii na telefonie androidowym). Resetowałem już TV do ustawień fabrycznych, zmieniałem ustawienia obrazu na różne tryby, nic to niestety nie daje. Pomaga jedynie restart TV.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Przegrzebałem trochę internetu, ale nic nie znalazłem.

djspeedii

New member
Dzień dobry ,
nie chciałem zakładać nowego tematu jak ma się opisywany telewizor 65PUS8818 do telewizora TCL 65C809 65'' MINILED 4K 144Hz.
Który warto zakupić. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ni jak się nie ma.
TCL 65C809/805 to mini led
Philips PUS8818 to LCD.

Zdecydowanie wybrałbym TCL .
TCL 65C805 za 3899 zł
No ale masz też 65c845 z podwójną liczbą stref, dwa razy lepszy dźwięki i inna matryca - kosztuje 4899 zł
I jeszcze 65mqled85 za 4499 zł
DO każdego masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

luck76

Well-known member
Ni jak się nie ma.
TCL 65C809/805 to mini led
Philips PUS8818 to LCD.

Zdecydowanie wybrałbym TCL .
TCL 65C805 za 3899 zł
No ale masz też 65c845 z podwójną liczbą stref, dwa razy lepszy dźwięki i inna matryca - kosztuje 4899 zł
I jeszcze 65mqled85 za 4499 zł
DO każdego masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .
@djspeedii nie napisał na czym mu zależy więc odpowiadanie który warto wybrać trochę na wyrost.
W kilku innych wątkach polecałeś obydwa.
Fakt, jeśli komuś nie jest potrzebny Ambilight to nie ma sensu pchać się w TV bez FALD.
Zakładając, że koledze zależałoby na kim, pytanie jak wyglądasz z dostępnością tego Philipsa.

Lekka korekta.
Obydwa tv to LCD.

djspeedii

New member
Witam
sorki może taka lakoniczna wypowiedź ale już po 2 tyg. poszukiwań nadal nie wiem co wybrać.
Spodobał mi się ten Ambilight ale też nie jest to konieczność.
Cały czas czytałem też o tych modelach TCL i co chwilę ktoś pisze że się psują albo coś nie działa jakiś głos itp itd. Stąd poszukałem właśnie ten model Philipsa niby mniej awaryjny.
Do czego telewizor.
Ogólnie dużo oglądania zwykłej telewizji naziemnej. Salon w miarę ciemny żadne okno nie jest na wprost telewizora. Platforma jaką mam wykupioną to Amazon. Od czasu do czasu jakiś film.
Więc jak bym mógł jeszcze raz poprosić o radę który wybrać.
TCL 65c845 też fajny ale niestety finanse chyba nie pozwolą.

Lucas83

Member
Poczytaj sobie o Philipsach/TP Vision, to przejdzie Ci mocno :)

Chyba, że trafisz na dobry ekran, ale to mocna loteria. Ewentualnie weźmiesz na klatę wszelkie niedogodności wynikające z kiepskich paneli.

luck76

Well-known member
Witam
sorki może taka lakoniczna wypowiedź ale już po 2 tyg. poszukiwań nadal nie wiem co wybrać.
Spodobał mi się ten Ambilight ale też nie jest to konieczność.
Cały czas czytałem też o tych modelach TCL i co chwilę ktoś pisze że się psują albo coś nie działa jakiś głos itp itd. Stąd poszukałem właśnie ten model Philipsa niby mniej awaryjny.
Do czego telewizor.
Ogólnie dużo oglądania zwykłej telewizji naziemnej. Salon w miarę ciemny żadne okno nie jest na wprost telewizora. Platforma jaką mam wykupioną to Amazon. Od czasu do czasu jakiś film.
Więc jak bym mógł jeszcze raz poprosić o radę który wybrać.
TCL 65c845 też fajny ale niestety finanse chyba nie pozwolą.
Jeśli Ambilight nie robi Tobie to TCL zdecydowanie lepiej powinien się sprawować.
Poczytaj sobie o Philipsach/TP Vision, to przejdzie Ci mocno :)

Chyba, że trafisz na dobry ekran, ale to mocna loteria. Ewentualnie weźmiesz na klatę wszelkie niedogodności wynikające z kiepskich paneli.
U @kiki masz kontrolę przed wysyłką więc ryzyka by nie miał, ale tak jak napisałem wyżej, TCL obraz będzie miał lepszy. Nie wiem jak sobie będzie radził z dźwiękiem i ewent komunikacją z soundbarami i w tej kwestii się nie wypowiem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sprawdzę jutro, przypomnij się proszę czy Philips jest jeszcze dostępny.
To stary model ale może sie gdzieś zachowała sztuka.
Wówczas sprawdzimy prawidłowe podświetlenie

Ale TCL w technologii miniled zagra lepiej.
Dobrze poczytać o różnicach.

Do góry