Philips 65PUS7601 a Philips 65PUS7101/12

GrzesiekPL

New member
Philips 65PUS7601 a Philips 65PUS7101/12
Proszę wytłumaczyć mi różnicę między tymi dwoma tv tym bardziej że różnica cenowa jest niewielka.
Dziękuję

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Jeżeli stoisz przed tymi dwoma modelami, to zdecydowanie 7601, ze względu an podświetlenie strefowe. To jest różnica i to bardzo istotna. Kolory, a przede wszystkim czerń będzie dużo lepsza w tym modelu.

GrzesiekPL

New member
No właśnie rozkminiam powoli rynek pamiętam jak 8 czy 9 lat temu kupowałem LCD naczytałem się tego forum i kupiłem Panasonica Viera do tej pory śmiga 32 calówka i niczym nie ustępuje jakimś wynalazkom :) a teraz kupiłbym coś w rozsądnej cenie co nie znaczy że tanio :) do salonu ale długa droga widzę przede mną.

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Myślę, że bardzo długa. W każdym dziale zaproponuje Ci ktoś coś wartego uwagi. Co do trwałości produktów to z tym jest różnie i naprawdę nie ma reguły - niestety. Jedni cieszą się z produktu przez wiele lat, a innym TV po dwóch tygodniach jest potrzebna wizyta serwisu.
No ale odejdźmy od tej czarnej wizji :).
Obecnie kupując przez intetnet masz 14 dni na zwrot, więc lepsze pole manewru.
Co do TV Philips jak pewnie przeczytasz jest dużo pozytywnych jak i negatywnych opini. Jedni piszą, że "system zamula", a inni "działa bardzo płynnie". Później, że " Android w TV to porażka", a następnie "Android daje nieograniczone możliwości" - ile ludzi tyle możliwości.
Moim zdaniem ten model jest ciekawy i warty uwagi.
Strefowe podświetlenie + Ambilight robi dobrą robotę (i tutaj jak pisałem poprzednio - jedni mówią, że to bajer, a inni że świetna technologia. Ja jestem z tych drugich :). Co do samego systemu Android to po aktualizacji do 6.0 działa dobrze i nie ma już tych problemów wieku dziecięcego (chociaż szkoda, że funkcja dźwięku przestrzennego nie działa w Kodi). Niektórym może przeszkadzać działanie funkcji Perfecr Natural Motion i efektu halo, ale ja mam ją wyłączonąna każdym źródle więc sië nie wypowiadam.
W mojej opini daje on bardzo dobry obraz, a to chyba najważniejsze.
Prezentacja w sklepie, opinie na forum, testy itp mają na celu pomóc w wyborze i dobrze, że są. Nie mniej jednak yest prawdziwy zrobisz sobie w domu, jak siądziesz przed TV, zobaczysz jakie ma opcje, jak Ci się na nim ogląda filmy, mecze, bajki, gra na konsoli czy wysyła obraz z telefonu. Wtedy moim zdaniem powinna zapaść decyzja czy zostaje w salonie czy wraca i biorę inny.
Powodzenia i daj znać jak już jakiś TV będziesz miał w salonie! :)

GrzesiekPL

New member
Dzięki za odpowiedź wiadomo ile ludzi tyle opinii i każda na swój sposób jest prawdziwa:) ten tv już troszkę staniał od zeszłego roku wiadomo nowy rok nowe modele jak dla mnie suma 8-9k na tv jest ok bo nie kupuję tego co roku :) ale jak teraz patrzę na najazd nowych Oledów w coraz przystępniejszych cenach to jednak nachodzą mnie wątpliwości czy nie poczekać 2-3 miesiące i śmieje się sam z siebie bo wpadam w pułapkę czekania w nieskończoność:)

barburian

New member
Bez reklam
Ceny

Dzięki za odpowiedź wiadomo ile ludzi tyle opinii i każda na swój sposób jest prawdziwa:) ten tv już troszkę staniał od zeszłego roku wiadomo nowy rok nowe modele jak dla mnie suma 8-9k na tv jest ok bo nie kupuję tego co roku :) ale jak teraz patrzę na najazd nowych Oledów w coraz przystępniejszych cenach to jednak nachodzą mnie wątpliwości czy nie poczekać 2-3 miesiące i śmieje się sam z siebie bo wpadam w pułapkę czekania w nieskończoność:)

Witaj, czekać można w nieskończoność :), ale nie liczył bym na to by cena OLED-a 65 cali spadła
do poziomu 8-9 tyś w ciągu najbliższych 2-3 lat . Za ok. 13 tyś można dostać 65B6 LG

brodacz

Active member
Bez reklam
Bierz 7601. Wprawdzie 128 stref przy 4k to brzmi lekko żałośnie, ale zawsze to lepiej niż krawędziowe. Unikniesz cloudingu no i czerń też będzie subtelnie lepsza.

Do góry