philips 65pml9008 65 problem

emerdeca

New member
Witam. Wczoraj zakupiłem w media expert philips 65pml9008 65. Oczywiście chciałem google tv ale sprzedawca wcisnął mi android tv. Zorientowałem się w domu jak już zainstalowałem tv na ścianie. Więc mam kilka pytań.
1. Czy mogę spakować tv i zwrócić bez problemu odzyskując kasę i kupić np tlc
2. Czy da się jakoś zainstalować apkendo HBO?
3. Czy można edytować listę ulubionych aplikacji bo w chwili obecnej można z niej tylko usuwać i przesuwać a ja chcę dodać Disney który jest ale jest ukryty głębiej we wszystkich aplikacjach tak by był pod ręką dla żony.

Bardzo proszę o pomoc nawet przez PW i rozmowę telefoniczną z kimś kto się zna

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP

emerdeca

New member
Dopłaciłem i wymieniłem na TCL 65C845 65" MINILED 4K 144Hz Google TV Dolby Vision Dolby Atmos HDMI 2.1. coś niesamowitego bo bije philipsa na łeb. Żadnego cloudingu, żadnych przebarwień, idealna czerń, wszystkie aplikacje wbudowane. Dla mnie aż za jasny w nocy a podświetlenie w Eco na poziomie 0. Po prostu bajka. Jak Philips mógł zrobić coś takiego ze swoimi telewizorami to nie rozumiem. Ambilight diody przebijają matryce i wygląda czerń przy krawędziach jak choinka....porażka.

emerdeca

New member
Cyfrowy Polsat ogląda się dosyć przyjemnie. Nie zwróciłem uwagi by były jakieś duże straty bądź uchybienia w obrazie. Fakt w większości oglądam Netflix, Disney, prime i HBO gdzie jakość sygnału jest ok. Naziemnej nie testowałem bo nie używam od wielu lat

emerdeca

New member
Teraz jedynie zastanawiam się nad kupnem klawiatury

Klawiatura LOGITECH K400 Plus​

Ale nauczony błędem jaki popełniłem przy zakupie philipsa postanowiłem sprawdzić w sklepie przed zakupem. Media ekspert Zawiercie przy nowo budowanej galerii. Jakiś typ, blond rudy w okularach najpierw zasugerował mi po całej opowieści z Philipsem że tcl jest dla idiotów. Później chciał mi wcisnąć w ciemno klawe a na testowaniu nawet nie dał jej do rąk bo sparowana była z hisense gdzie nie działała w pełni a później sparowana z Sony google TV gdzie też nie działała bo touchpad latał, klawisze też ale już podwójny stuk touchpada już nie i lewy prawy myszy też nie. Jedynie najechanie strzałka na apke i wciśnięcie na klawiaturze enter włączało apke....kulturalnie mi u powiedziałam gdzie sobie może wsadzić taki sprzęt....a najlepsze jego tłumaczenie że trzeba zalogować telewizor....hahhaha....ktos poleci jakąś kompatybilna w pełni klawe ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z naziemnej też lepiej niż inne.
Jedyny warunek, że ktoś dba o swoją antenę a nie zamiast niej ma coś podobnego do anteny.
Zapraszam na pokaz. To akurat łatwe zadanie.
Ale trzeba zawsze pamiętać im lepszy sprzęt ty potrzebuje zawsze lepszego sygnału czy oprogramowania by pokazać wszystkie możliwości do których został stworzony.
Jeśli ktoś do benzyny będzie dolewał zbyt dużo polepszaczy to auto też daleko nie pojedzie.

Do góry