Philips 65Oled 936 to najlepszy model oled na rynku
Panowie. Podsumowując, bo chciałbym telewizor mieć już na weekend.
Nie oglądam za bardzo programów telewizyjnych, poza weekendami włączę jakiś muzyczny, czy przyrodniczy.
PS5 jest i czasem pogram ale nie są to sesje 6 godzinne.
Pomieszczenie mam jasne ale będę wieszał kurtyny akustyczne, bo adoptuje salonik pod audio także przy VOD zasłaniam okno do 80 % przepuszczalności.
Telewizora nie używam jako monitora.
Korzystam ze wszystkich platform VOD i jaram się HBO MAX, które ma zaraz wejść.
Cenię sobie responsywność interfejsu i dostępności aplikacji. W sony działa to bardzo fajnie. Jest Google TV, Philips ma Androida 10, czy wiadomo czy będzie aktualizacja ?
W tygodniu dość mało oglądam, na szybko jakiś YT.
Telewizor będzie wisiał na ścianie, która jest pusta 400 x 260 także podświetlenie może mi się spodobać. Uchwyt chcę obrotowy myślałem o Vogels.
Podepnę go kablem sieciowym i chciałbym po DLNA działać.
Czy OLED jest dla mnie ? Obawiam się tych wypaleń, bo potrzeby mogą się zmienić, a TV jest drogi.
Pewnie za dwa lata będzie też inaczej. Z cztery lata też inaczej.
Na dziś 936 jest najlepszy. Model 807 mimo matrycy EVO wcale nie musi być lepszy. Dźwięk na 100% lepszy w 936.
O VRR Update masz już info na portalu.
Nie wiem skąd masz te ponad 50% ceny może problemy z liczeniem różnica jest oczywiście ale nie taka , ja często używam mic w pilocie
jak i cieszy mnie dolny ambi więc każdy według możliwości portfela.
I wklejasz teksty na których jedyne różnice to to o czym pisałem :blagam:Oto kilka z wielu różnic
Oczywiście że tak, przecież ja nigdzie nie napisałem że jest inaczej. Jest lepszy ale jak wskazało już kilka osób różnice są tak naprawdę 2: ambi i jasność. Więc powtórzę, trzeba się dobrze zastanowić czy te 2 różnice są warte dopłaty 50%.... A tak już na koniec 706 nie jest zły ale 806 lepszy
Dokładnie tak nie ma się co spierać bo minimalne różnice już wyjaśniliśmy wystarczająco dobrze. Lepiej zwróćmy uwagę aby kolega nie dał się naciągnąć na serię 9 bo to co tu TP Vision odwalił to jawne oszustwo.... nie o to chodzi w temacie tego postu, kolega który ma kupić tv sam podejmie decyzję