Philips 6007k uszkodzony tuner tv?

jenson

Banned
Witam,
Chyba padł mi wbudowany tuner DVB-T. Wczoraj kanały normalnie działały, później przełączyłem na dekoder nbox i tak grał pół nocy. Rano włączam tv, przełączam na naziemną i brak sygnału, kanały są na liście, a sygnału 0. Sprawdziłem antenę***na drugim tv i działa, przeskanowałem kanały na nowo i nic nie znalazło. Miał ktoś taki problem?
Pozdrawiam

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Może nie "padł" tylko się wyłączył.

Jak się nie boisz wejść do menu serwisowego to wejdź , Options
sprawdź DVB-T installation -->czy jest na: off , jeżeli tak jest zmień na : on lub na: Country dependent
zapisz w : store .

Proszę spróbować , bo taka operacja może "przypadkiem" pomóc .

Alternatywą może być również ponowne wgranie softu .

Czy próbowałeś całkowicie wyłączyć telewizor na pół godziny z zasilania ?

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

accu

New member
Bez reklam
Wystarczyło zainstalować***tv od nowa, trochę roboty, ale działa. Dzięki accu za zainteresowanie problemem.

Witam uprzejmie,

Cieszę się , że poradziłeś sobie z tą "awarią".
Można jednak było uniknąć ponownej instalacji telewizora , która choć prosta , czasem zabiera trochę
czasu , jak mamy do zainstalowania kanały z satelity .
Korzystając z menu serwisowego , później o ile telewizor " nie przypomniał " sobie uprzednio zainstalowanych kanałów w DVB-T , wystarczy tylko wejść w :konfiguracja--> ustawienia kanału>instalacja kanałów>antena/kabel DVB , wybrać antena DVB-T , przejść do :wyszukaj kanały>zainstaluj ponownie kanały .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

guton

New member
dziś przytrafiło mi się coś takiego... ponowna instalacja nie pomogła, a nie potrafię wejść do menu serwisowego :( czy ktoś może mi pomóc?

Pozdrawiam

Do góry