Miałem okazję pobawić się trochę tym TV.
Przede wszystkim bardzo ładny TV, montowany na cienkich nóżkach, chociaż jest możliwość zastosowania innych, to otwory na śruby są (m.in. na podstawę centralną). Pierwsze uruchomienie TV chwile trwa, ale za chwilę wita nas napis "android"

.
Matryca półmatowa sprawia bardzo dobre wrażenie. W modelu, który sprawdzam, nie było jakichkolwiek problemów z podświetleniem.
Ambilght bardzo mocny, porównałbym do tego w modelu 8809.
Późniejsza instalacja użytkownika jest bardzo prosta i intuicyjna.
Kanały bez problemy się zainstalowały i nawet przy jakości i sile sygnału z DVB-T na poziomie 40% jest bardzo dobrze. Nie zauważyłem zacięć przy TV więc zobaczymy jak znowu będę mógł przy nim chwile posiedzieć.
Demo 4K wbudowane w TV naprawdę bardzo miłe dla oka. YouTube filmy 4K działają bardzo bardzo dobrze, jednak postaram się jakiś film w HEVC pobrać dzisiaj i sprawdzić jak będzie czas.
Nagrywanie na HDD z DVB-T - bez problemów.
Pilot bardzo dobrze leży w dłoni, jednak przyzwyczajenie do starego układu zrobiło swoje. Miałem na początku problemy, żeby połapać się w nowych funkcjach pilota ale po pół godzinie ok. Funkcja swipe na strzałkach nawigacji też dobrze się sprawdza.
Wyszukiwanie głosowe, moim zdaniem dużo lepsze niż w zeszłorocznych modelach.
Powiem szczerze, że byłem wielkim zwolennikiem 8109, jednak teraz ten model mnie bardziej przekonuje.
Niestety, nie mam możliwości sprawdzenia na DVB-C i DVB-S. Szkoda, że na weekend nie będę miał czasu do niego nawet usiąść