No i przyszedł

. Czekałem do końca i myślałem, że doczekam się informacji o nowych modelach ale to dopiero w marcu a w Ole Ole zostało ostanie 60 sztuk więc zaryzykowałem i zamówiłem biorąc poprawkę na wymianę w przypadku wadliwego modelu ale jak na razie jestem zadowolony.
Dostałem go wczoraj o 10tej rano. Testowałem cały dzień i pół nocy.
Ustawienia odbywały się na filmach Fala, Avatar, Jason Bourne i meczu piłki nożnej - szybkie sceny, widoki i zbliżenia.
Test martwych pikseli przeszedł bezbłędnie (ani jednej sztuki).
Cloudind na bardzo niskim poziomie. Jest zauważalny dopiero przy idealnie czarnym tle i to z bliska ale jest rozłożony równomiernie i przy samych krawędziach - przy tego typu podświetleniu to raczej normalne. Nie zauważalny w czasie oglądanie filmów co mnie bardzo cieszy bo tego się bardzo obawiałem.
Banding ciężki do zauważenia na testach i w praktyce. Na meczach coś tam było ale stał się niezauważalny dopiero po własnych ustawieniach (próbowałem kalibracji z wcześniejszych waszych wpisów ale jak dla mnie nie mają one sensu ze względu na indywidualne upodobania i cechy poszczególnych matryc (każda jest inna więc trochę tu loterii)
Kolorystyka po własnych ustawieniach - rewelacja (samsungiem KS7000 bawiłem się w sklepie 3 godziny i nie uzyskałem tego co tu po 1h). Trawa jest zielona, śnieg naprawdę biały, skóra naturalna a nie jakaś różowa czy czerwona a ocean czy niebo... bajka

. Oczywiście trzeba było powyłączać kila ulepszaczy i wspomagaczy żeby nie było efektu "teatru" i smużenia.
Ambilight - to dla mnie naprawdę fajny gadżet choć na początku było za jasno i kolorystycznie nie trafiał w sceny ale po ustawieniach jest naprawdę super. Miałem wcześniej starą plazmę z Philipsa z tą funkcją i działało to rewelacyjnie ale bałem się że przy leadach nie będzie już tak fajnie na szczęście mnogość ustawień i po 1-1,5h wszystko wróciło do tego co znam i lubię.
Ogólne wrażenie jest naprawdę dobre. Sam wygląd PUS181 mi się bardzo podoba (pojedyncza stopka a nie jak w 101 nóżki na rogach).
Co do głośników to nie będę pisał bo dają po prostu przeciętny pudełkowaty dźwięk z dość wyraźnymi dialogami i słabym basem ale tego się spodziewałem - i tak nie jest źle w porównaniu do innych telewizorów i marek
które ze względu na miniaturyzację zapomniały już o tej dziedzinie i uważam, że trochę ją niepotrzebnie zanedbały. Zewnętrzne głośniki komputerowe 2+1 lub 5+1 za 300 PLN i po kłopocie. Nie trzeba kupować Soundbarów za tysiak czy dwa żeby "dobrze" grało.
Do telewizora mam podpięty dysk komputerowy 3.0 i jak na razie nie udało mi się znaleźć materiału który by nie otworzył (różne próbki mkv, mp4, mov, avi, jpg itp). Wszystko płynnie i bez zaciek.
Nie udało mi się też na razie go zawiesić ale mam jeszcze na to czas

.
Dziś aktualizuje do Androida 6 bo w oryginale mam 5.1 wiec zobaczymy czy coś się zmieni na plus lub minus

i podzielę się tym z Wami po niedzieli.