Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do n

Status
Zamknięty.

Komarr

New member
Macie u siebie dostępne jakieś funkcje hdr ? Bo robiłem właśnie aktualizacje, i nie zauważyłem najmniejszych zmian w opcjach ustawienia obrazu...

żagiel75

New member
Przybliż temat bo może źle cię zrozumiałem. Zapewne znam odpowiedź na to pytanie, ale wolałbym się upewnić po jego przeredagowaniu.

Telewizja Światłowodowa

To jest strona tej telewizji. Mogę ją mieć od lokalnego operatora, który położył na osiedlu światłowód. Najbardziej ciekawy jestem jakości obrazu. W pakiecie jest sporo kanałów hd. Połączenie z tv przez dekoder, kablem hdmi.

brodacz

Active member
Bez reklam
Myślę, że powinieneś założyć nowy wątek w tej sprawie. W poniedziałek będę miał trochę informacji a na tę chwilę mogę jedynie stwierdzić, że opóźnienia względem DVB-T sięgają 37-miu sekund. Jeśli poprawili to co było problemem na początku to jakość ma prawo być lepsza niż z innych źródeł.

miet55

Member
Bez reklam
Co może być przyczyną złego skalowania zdjęć JPEG. Niektóre zdjęcia nie są na całym ekranie pomimo, że ich wielkość jest większa od tych co wypełniają cały ekran. Zdjęcia są kadrowane do 16:9

żagiel75

New member
Tutaj cytat z pierwszej strony testu:
"Przy dobrym sygnale obraz zwala z nóg, zarówno pod względem szerokości palety barw opartej na matrycy 10 bitowej, jak również na przejściach tonalnych czy dokładności obróbki sygnału".

Gdzie jest prawda?

mehoow

New member
Jak to jest z tym tv patrząc na specyfikacje to ten tv ma podświetlenie krawędziowe a 6561 podświetlenie całej matrycy ? Dlaczego więc 7101 jest droższy ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Szczególnie jak ktoś chce porównać telewizor za 3699 zł z telewizorem za 5999 zł . CO tu porównywać.
Napisz proszę skoro testowałeś , jaki inny model 55" , 4K, 100Hz, HDR, VP9 jest lepszy od tego Philipsa wg Ciebie w tej klasie cenowej .

mataman

New member
Bez reklam
Szczególnie jak ktoś chce porównać telewizor za 3699 zł z telewizorem za 5999 zł . CO tu porównywać.
Napisz proszę skoro testowałeś , jaki inny model 55" , 4K, 100Hz, HDR, VP9 jest lepszy od tego Philipsa wg Ciebie w tej klasie cenowej .

W tej klasie nie ma. Tylko jak ktoś chce kupić tv z HDR to pójście w tego Philipsa będzie błędem życiowym ;) Bo tam nawet ciężko nazwać ten hdr namiastką.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mylisz się. Każdy kto będzie chciał obejrzeć materiał z HDR zawsze go objerzy nawet za 8 lat. A na modelu bez HDR - może jedynie popatrzeć na czarny ekran z napisem - plik nie obsługiwany !

brodacz

Active member
Bez reklam
O jakim HDR w ludzie piszecie? W sieci jak na razie jest tylko jeden dostępny plik o bardzo słabej amplitudzie HDR. Nawet na KS9500 wygląda nieciekawie. Będzie tego wiecej to będzie można ocenić czy jest różnica zauważalna czy nie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najważniejsze, że jest i że działa i nie pozbawia tych co mają mniej kasy na niebyt oglądania aplikacji nawet za 10 lat.

Felix

New member
O jakim HDR w ludzie piszecie? W sieci jak na razie jest tylko jeden dostępny plik o bardzo słabej amplitudzie HDR. Nawet na KS9500 wygląda nieciekawie. Będzie tego wiecej to będzie można ocenić czy jest różnica zauważalna czy nie.

Praktycznie każda nowa gra konsolowa obsługuje lub będzie obsługiwać HDR.

Na teraz już: Forza Horizon 3, Deus Ex: Mankind Divided, Battlefield 1 i GoW 4 już działają z HDR.

Gry, które wychodzą w najbliższym miesiącu-dwóch też pod HDR już są zatwierdzone, np. Final Fantasy XV, Resident Evil 7, Scalebound, NBA 2K17

Gorzej naturalnie sytuacja ma się dla osób, które nie zamierzają nigdy korzystać z konsoli, bo nawet na netflixie materiałów z HDR jest mało, mimo szumnych zapowiedzi, że będzie więcej jeszcze do końca 2016 r. nawet.

Status
Zamknięty.
Do góry