Philips 55PUS6561 test - HDR schodzi pod strzechy !

Karol1976

Active member
Bez reklam
to tak równo się zakurzył ? mam go już 3 lata

To jest niedoświetlenie planszy przez diody led które odbijają światło od tej planszy , z czasem powstaje taki efekty iż plansza która jest nałożona na diody led po prostu ona traci swoją wartość odbicia i dlatego masz taki efekty , Może być że trochę kurzu się dostało w co wątpię , stawię na pierwszą hipotezę i jest z tego wyjście , to jest do usunięcia taka usterka

Karol1976

Active member
Bez reklam
nie bardzo rozumiem twoja odpowiedź , czy to jest sprawa czeszczenia ?

Przy zdjęciu matrycy i dojściu do podświetlenia wtedy jest wiadome co może być : może być i kurz ale może być iż laminat biały który odbija światło od ledów mógł stracić swoją właściwość odbija światła i dlatego jest taki efekt

GanjaFighter

New member
Po aktualizacji do Oreo mam ponad 5 GB wolnego miejsca , a wyświetla mi się powiadomienie, że kończy się miejsce. Jak wygląda to u Was?

Ostatnia edycja:

grzesiek1945

New member
U mnie ok. Wg mnie warto zrobić całkowite czyszczenie systemu po dużym update softu, to jest zainstaluj ponownie tv. Ja po takim zabiegu mam 10 GB wolnego i żadnych komunikatów.

Lekka zmiana launchera ~>

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
f00c436b7675382adbf6d784caff303a.jpg

Ostatnia edycja:

gregoryfx

Member
Witam, powiedzcie mi czy jest jakaś możliwość skopiowania ustawień TV? Chodzi mi głównie o ustawienie obrazu z zakładki "Styl obrazu".

HDMI 1, HDMI 2 i tak dalej ma oddzielne opcje "stylu obrazu" typu naturalny? Czy jedna opcja już dotyczy wszystkich wejść HDMI? Tak samo z ustawieniami HDR, gdy jest taki sygnał?

TasieK79

Member
Po aktualizacji często rozłącza mi tv po wifi i łączy ponownie po jakimś czasie lub muszę ręcznie od nowa wyszukiwać sieć, wcześniej trzymało sygnał, przypadek?
Zauważyliście coś podobnego u siebie? Tv nie instalowałem ponownie. Jakieś rady ?

acero

New member
Po aktualizacji często rozłącza mi tv po wifi i łączy ponownie po jakimś czasie lub muszę ręcznie od nowa wyszukiwać sieć, wcześniej trzymało sygnał, przypadek?
Zauważyliście coś podobnego u siebie? Tv nie instalowałem ponownie. Jakieś rady ?

Witam,
również mam problem z rozłączaniem wi-fi po aktualizacji TV do Oreo. Przywracanie ustawień fabrycznych, zmiana adresacji IP na statyczna nie rozwiązuje problemu. Przed aktualizacją takie problemy nie występowały. Router oraz ustawienia sieciowe się nie zmieniły. Jedyne co rozwiązuje problem na jakiś czas ( parę godzin), to odłączenie zasilania od telewizora i ponowne podłączenie - czyli restart Oreo. Samo wyłączenie TV z poziomu pilota nie pomaga. Jak dla mnie to ewidentnie jakiś bug w Oero. Czy ktoś ma jakiś pomysł co można jeszcze poprzestawiać w ustawieniach ?

Do góry