Philips 55PUS6561 test - HDR schodzi pod strzechy !

arcpl

Member
Pewnie tak jest, ale akurat w moim przypadku gdy zobaczyłem pierwszy raz na oczy ten TV w sklepie, to już na materiale demonstracyjnym widać było duże artefakty w około postaci, która biegła po plaży :(

w marketach to masz wszystko podkrecone kolorki etc wiec i pewnie byl wlaczony na maksa PNM, wiec co się dziwisz?
Ja od samego poczatku widzialem ze to dziala paskudnie ta opcja słabe ma algorytmy, a po ostatnich zabawach z samsungiem co pisalem w poscie wyżej też nie jest dobrze. Jedynie to mojego wujaszka 6 letni Sony Bravia i ich MotionFlow daje radę, ciekaw jestem jak w obecnej generacji telewizorków sonego ta funkcja działa, pewnie gorzej :p

Ostatnia edycja:

Rokko32

New member
Wszystkie inne modele i marki telewizorów do 3-4 tysięcy posiadają również te same albo podobne wady w mniejszym czy większym stopniu, dlatego wybierając inny model i markę też musisz się liczyć że będą mankamenty, nie dotyczy to tylko Philipsa i musisz te wady zaakceptować albo uzbierać parę tysiaków i kupić model Premium. I proszę przestańcie wierzyć w bajki że jakaś firma zmieni swoją strategię i poprawi jakość swoich produktów pod wpływem złych opinii, Philips dobrze Wie że te modele mają wady ponieważ muszą je mieć ze względów na koszty komponentów i elektroniki zastosowanej w tych telewizorach a zwroty i reklamacje w elektronice to normalność. Jeśli modele telewizorów z niższej półki byłyby idealne to kto by kupował te z wyższych półek, nie byłoby sensu ich produkować. Dla Mnie Philips jest dobrym rozwiązaniem, mam egzemplarz który ma więcej zalet niż wad i od 3 miesięcy cieszę się wspaniałym obrazem i płynnym androidem, którego i tak za bardzo nie lubię.

Tomiq37

New member
A czy ktoś może wypisać wszystkie usprawnienia i zmiany po aktualizacji do nowego Androida bo na przykład przełączanie kanałów na kablówce dalej dosyć wolno chodzi za to YouTube i HBO GO chodzą o niebo lepiej

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Tomiq37

New member
Dokładnie To upc i karta Ci+ i lepiej pobierać progam przez UPC czy internet bo przez upc mi się wolno te programy ładują na przewodniki tv a przez neta nie wszystko mi się ładuje

miet55

Member
Bez reklam
...a przez neta nie wszystko mi się ładuje

Tak to już jest. Z kolei od nadawcy z chwilą włączenia EPG zanika głos. Inni producenci mają nawet podgląd a tu taka lipa. Czasem na wspomniany problem pomaga mapowanie. Tak miałem z TVN Turbo HD (jakieś tureckie znaki) i Disney Channel HD (niemiecki przewodnik).

Tomiq37

New member
Dokładnie.. Wyłącza się dźwięk i nie wszystkie kanały się aktualizuja.. Nie wiem czemu :(

Tomiq37

New member
Ale teraz po nowej aktualizacje też jest ok? Tzn EPG działa dobrze. Odrazu po włączeniu oraz nie wyłącza dziękuję kanalizacji w tle? I masz przeze neta czy przez dostawcę tv?

mastergc

New member
Czy po aktualizacji androida jest jakiś sprawdzony sposób na instalację HBO GO ? Niestety w sklepie Google nadal nie wyszukuje mi tej aplikacji. Na telefonie z Android 6.1 miał nawet instalator HBO GO...

miet55

Member
Bez reklam
@Smykoo, nie czaruj bo EPG nie działa dobrze na wszystkich programach. Większa ich część działa OK!

Tomiq37

New member
Musisz ściągnąć apk HBO GO. I zainstalować z chmury Dropbox jest domyślnie w philips. Lub z pendrive. Na YouTube masz filmiki jak to zrobić. Ja zrobiłem i śmiga super

mastergc

New member
Musisz ściągnąć apk HBO GO. I zainstalować z chmury Dropbox jest domyślnie w philips. Lub z pendrive. Na YouTube masz filmiki jak to zrobić. Ja zrobiłem i śmiga super

A którą aplikację pobrać HBO GO Poland czy HBO GO Android TV ?

Do góry