Też się skusiłem na ten TV i obraz jak dla mnie w porządku, pasy pionowe rzeczywiście są, widzę je czasem przy jednolitym tle, bardziej gdy to tło się rusza na boki. Gdybym nie czytał tego wątku to może bym nie widział a tak to już zwróciłem na to uwagę i są. Jednak przy normalnym oglądaniu nic mi nie przeszkadza, jak na cały film wejdzie 2 sekundy jakaś scena gdy to widać to przeżyję, wielkim fanem piłki i sportu nie jestem więc TV zostaje i tu kilka pytań:
Czy posiadając moduł CI+ vectry, będę w stanie coś nagrać na usb lub używać timeshifta?
Czy będzie jakaś różnica w jakości obrazu pomiędzy TV z użyciem CI+ a dekodera? Mam jeszcze możliwość zmiany. Moduł CI to mniej kabli mniej prądu, mniej pilotów, VOD i tak nie używam więc jeżeli jakość obrazu jest ta sama to zostawiam moduł tylko fajnie jakbym mógł coś też z niego nagrać w razie potrzeby.
Jakie ciekawe aplikacje na początek proponujecie, KODi to już czytałem (jakie dodatki do tego kodi?) tak żeby mieć ciekawe funkcjonalności, ale nie zaśmiecić od razu całego androida syfem. (Będę wdzięczny za jakiś link na priv jeżeli z czegoś korzystaliście i polecacie)
Ambilight - z wideo działa ok, wczoraj oglądałem przyrodniczy z trybem standard i jest bajka
- ustawienie na audio - nie do końca jest ta czułość na dźwięk jakbym chciał, coś tam mruga na kolorowo ale nie do końca w rytm jak dla mnie, bardziej losowo. Brakuje mi trybu gdzie przy niskich tonach by ambi świecił mocniej i był czuły tak jakby na basy, ale to szczegół. Jakaś zewnętrzna apka do ambilight może jest? Czy tylko to co daje philips w ustawieniach?