Lionel wyluzuj bo to nie ma sensu. Dla kolegi bluray jakakolwiek negatywna opinia na temat Philipsa jest wyssana z palca. Niektórzy twierdzą, że "Dobra zmiana" jest super i tak musi być i nie przyjmują innej retoryki. Czas przyjąć chyba w końcu do wiadomości, że te tv mają poważne wady (inne marki oczywiście nie są bez wad) i sama cena i dobre parametry im mogą nie pomóc. Jest 120 Hz i HDR ale obraz kiepski, brak czerni, zawiechy, banding. Dajcie ludziom wybór nie zachwalając na siłę danego tv ale pisząc fakty.
W innych tematach także "atakuje" userów...Wygląda mi na zwykłego naganiacza. Nie ma sensu reagować na takie zaczepki.
Wracając do 6561 - nie spotkałem jeszcze modelu bez bandingu, a widziałem ich na żywo ponad 20...Ponadto na wrzuconych tutaj filmikach także był banding.
Śmiem twierdzić, że każdy 6561 ma banding jak i seria 7...
Od @kikiego także chciałem kupić 6561 bez bandingu - zupełna cisza, więc chyba się na da.
@Lionel:
Pytam z ciekawości, bez żadnych podtekstów, bo wiem, że TV szukałeś pod piłkę nożną, a ten Philips to faktycznie porażka pod tym względem. Udało Ci się jakiś ciekawy model już upolować drożej / w tej samej cenie? Zerknąłbym co ciekawego.
Cały czas szukam - obecnie najbardziej interesuje mnie Sony KD-49XD8305 za ok. 5tys.
Opinie ma dobre, muszę jeszcze na żywo go zobaczyć. Jest jeszcze szansa, że zjedzie z ceny na święta

Wolę dołożyć i olać ten cały ambilajt, ale za to mieć czyściutki obraz
Dla mnie w TV matryca to podstawa, a wszystko inne to tylko dodatki.