Jak oceniacie kąty i DSE na jasnym tle w 6561 ? Bo ja mam tutaj największy problem z tym telewizorem, szczególnie wychodzi to przy słabszych sygnałach, z którymi wiadomo, obcujemy codziennie.
Wygląda to trochę jak ledy na suficie rozmieszczone co metr, gdzie pomiędzy nimi powstają własnie takie stałe różnice w doświetleniach i wychodzą na jasnym tle tym bardziej w ruchu prawo/lewo.
Wczoraj kupiłem i pierwsze co rzuciło mi się w oczy po kilku godzinach zabawy z ustawieniami itd. to ten efekt brudnej matrycy na jasnych, ruchomych powierzchniach oraz w trakcie szybkich ruchów na zielonym pasiastym tle trawy tle np. podczas meczu piłki nożnej. Wygląda to jak pionowe pasy, dosyć szerokie, niby przybrudzenia przewijają się przez obraz i dla mnie są często widoczne.
W testach nikt nawet o tym nie wspomniał. Ja je gdzieś tam wyłapuje, nie są jakieś mocne, nachalne, ale mnie momentami denerwują, bo skupiam się na nich zamiast na tym co się dzieje. Reszta domowników nic nie zauważyła, dlatego nic im nie mówię, zanim sami czegoś nie zgłoszą
Jeżeli tło jest kolorowe, różnorodne i raczej ciepłe nic nie widać, ale im bardziej jasne i jednolite przy jakimś szybszym i jednostajnym ruchu widać to mocniej.
.