Model pus6561 ma podświetlane panelu direct led, a pus7101 Egde led. Czy w tym wyższym modelu podświetlenie też powoduje efekt brudu na matrycy? Czy też jest nierównomierne jak w przypadku 6561?
Send by HTC 10
Witam.W sobotę stanę się posiadaczem Philipsa 55PUS6561.W związku z tym mam pytanie czy telewizor współpracuje poprawnie z modułem CP,obecnie mam dekoder ale chciałbym pozbyć sie dodatkowego pudełka.A w przypadku pozostawienia dekodera pilot z tv obsłuży też dekoder?
Jest na tyle delikatne, że nieuciążliwe. Zupełnie jak niedomyta tirówka. Klientom nie przeszkadza.
Ale masz skalibrowany ?
To już tylko u optykaTo od razu poproszę lepszą czerń na IPSie i lepsza kąty na VA...
Dziś oddałem ten chiński bubel .Poczułem wielką ulgę ,chyba podczas oglądania następnego meczu wyleciałby przez okno !!! Szkoda że dopiero teraz są wrzucone prze użytkowników zdjęcia testowe matrycy bo nigdy bym nawet tego bubla nie brał pod uwagę .
Jak ten TV może być dobrym wyborem w klasie cenowej ,skoro tylu użytkowników jest niezadowolonych ?Co z tego że ma dużo bajerów jak ma mieć dobry obraz a w tym elemencie jest tragiczny ....
Zastanawiam się co teraz wziąć na próbę ,ma ktoś jakieś pomysły ?Ten TV ma niby matrycę 120 HZ ale obraz podczas meczu do bani .Czy konkurencja z matrycami 60 HZ rzeczywiście daje lepszą jakość ?![]()
Luz, nie wyglada zleJa mam dosyć tego TV. W ogóle nie wiem jak to jest k**** możliwe, że telewizor wyświetla jeszcze gorzej obrazy i ma jeszcze gorszy banding niż miesiąc temu. Przecież na bieżąco sprawdzałem jednolite obrazy, nawet filmik z meczu tu kiedyś wrzucałem i nie było najgorzej, a teraz się wszystko zlewa w jedną wielką kupę.
Proszę zdjęcia z dzisiaj jednolitych palet.
Wysłałem to też Philipsowi, jak odpowiedzą, że to normalne i tak ma być, to pozostaje droga prawna.
Nie wiem czy k**** kurz się tam dostaje czy o co chodzi, ale w życiu nie dokonałem tak beznadziejnego zakupu. Nic od Philipsa już nigdy nie kupię.
Cieszcie się potencjalni kupujący, że macie 206 stron już komentarzy i wiele zdjęć, jak kupowałem TV to nie było jeszcze wpisów o bandingu, problemach itd., była tylko boska recenzja, której w ciemno zaufałem.
Co do artefaktów przy PS4 Pro dostałem odpowiedź:
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami w sprawie państwa zgłoszenia. Chcielibyśmy przekazać państwu następujące informacje.
Żart żartem pogania.
Jest to obecnie badane przez nasz dział oprogramowania. Prosimy o przesłanie zdjęć ekranów CSM 1, 2 i 3. Skontaktujemy się z Panem ponownie, kiedy otrzymamy nowe informacje w tej sprawie.
1. Wyświetl kanał
. Wyświetl losowy kanał na telewizorze
2. Wejdź do menu Philips CSM
. Wciśnij "1 2 3 6 5 4" na pilocie telewizora z normalną prędkością z jaką wprowadzany był by numer kanału.
. Jeżeli telewizor zmienił kanał, spróbuj wpisać "1 2 3 6 5 4" po chwili jeszcze raz
Wyświetlone zostanie nasze menu Philips CSM.
3. Przewiń do menu Philips CSM 2, 3
. Wciśnij strzałkę w dół na pilocie
4. Zamknij menu CSM
. Wciśnij przycisk "Home", żeby zamknąć menu i powrócić do wyświetlania kanałów TV
Btw. jaka kasa poszła za napisanie takiej recenzji w samych superlatywych, z boską czernią itd.? Kilka setek czy kilka tysięcy?
Jesteś kolegą bluray-a po fachu? Czytałeś cały wątek? Załamani są również ludzie, ktorzy byli pierwotnie zadowoleni. Poczytaj również wątek 7101/7181. Tam też ludzie widzą to czego ty nie chcesz dostrzeć (pomimo usunięcia kilku komentarzy).Panowie to się staje już nudne, cały czas te same osoby nakręcają temat wieczną krytyką tego tv, oddajcie je tam gdzie kupiliście, albo sprzedajcie i nie zaśmiecajcie cały wątku. Za chwile się okażę że połowa wpisów jest od tych samych osób cały czas marudząc na jedno i to samo. Kto chciał już przeczytał jakie tv ma zalety i wady i chyba wystarczy. Pisanie, że jaki to szmelc i bubel zaczyna być wkurzające, tv jest bardzo dobry i jestem z niego mega zadowolony, a nie kupiłem go po to żeby siedzieć na pustych planszach koloru czarnego czy białego żeby przyglądać się wadom ekranu. Jak wam nie pasuje to kupcie inne droższe modele i bądźcie z nich zadowoleni. W tym tej cenie nic lepszego nie ma i koniec, żadne marudzenie tego nie zmieni, a wasze opinie już od jakiegoś czasu nie wnoszą nic nowego.