Tylko teraz pytanie czy lepiej ten model 49 bo 55 chyba 3899 ? Czy 55supOk. Mam ten telewizor od miesiąca więc zdarzylem wszystko przetestować
TV jest świetny. Czerń jest słaba ale 95% użytkowników nie zwróci uwagi, za to Kąty to bajka. Banding jest, ale osobiście jakoś mi to bardzo nie przeszkadza tym bardziej za te pieniądze. Ambi super, jakosc super, kolory po kalibracji super, konieczna jest bo wszystko w standardzie było niebieskie. Android jest mega jeśli się potrafi z niego korzystać. To tak jak ze średniej półki telefonem na Androidzie - za szybko i za dużo klikania = jakiś zamuł. Mi się nic jeszcze nie zawiesilo ani nie musiałem żadnych wtyczek odłączać. Kodi = must have, koniecznie z exodusem.
Jeśli chodzi o miliard "uplynniaczy" rzeczywiście koniecznie trzeba je wyłączyć. Chwilę byłem podłamany i myślałem, że oddam tv... podczas oglądania meczy ( ogólnie szybko poruszających się postaci na zielonym tle ) i scen biegania po lesiebyly tragiczne smugi wokół postaci. Po wyłączeniu tych motion super hiper ten teges obraz jest zyleta!!
Ogólnie w tej półce cenowej to jest świetny telewizor który śmiało mogę polecić !!!
Do sypialni kupię sonego z dobra czernią i bez 4k ale serio ten Philips jest super jako uniwersalny tv do salonu.
Pozdrawiam
Teraz pytanie 55pus 6401 bo mamy większy za 3299 czy lepiej 49pus6561 3099 ? ostatnio miałem plazme 42 .PozdrawiamOk. Mam ten telewizor od miesiąca więc zdarzylem wszystko przetestować
TV jest świetny. Czerń jest słaba ale 95% użytkowników nie zwróci uwagi, za to Kąty to bajka. Banding jest, ale osobiście jakoś mi to bardzo nie przeszkadza tym bardziej za te pieniądze. Ambi super, jakosc super, kolory po kalibracji super, konieczna jest bo wszystko w standardzie było niebieskie. Android jest mega jeśli się potrafi z niego korzystać. To tak jak ze średniej półki telefonem na Androidzie - za szybko i za dużo klikania = jakiś zamuł. Mi się nic jeszcze nie zawiesilo ani nie musiałem żadnych wtyczek odłączać. Kodi = must have, koniecznie z exodusem.
Jeśli chodzi o miliard "uplynniaczy" rzeczywiście koniecznie trzeba je wyłączyć. Chwilę byłem podłamany i myślałem, że oddam tv... podczas oglądania meczy ( ogólnie szybko poruszających się postaci na zielonym tle ) i scen biegania po lesiebyly tragiczne smugi wokół postaci. Po wyłączeniu tych motion super hiper ten teges obraz jest zyleta!!
Ogólnie w tej półce cenowej to jest świetny telewizor który śmiało mogę polecić !!!
Do sypialni kupię sonego z dobra czernią i bez 4k ale serio ten Philips jest super jako uniwersalny tv do salonu.
Pozdrawiam
Nie rozumiem6401 ma 50 Na, więc to inna półka.
Powiem tak - ja nie oglądam pasów tylko filmy
Mam jeszcze tydzień na testy jak zaczną mi przeszkadzać zwrócę tv.
wcześniej miałem sharpa 60le752e - miał nierównomiernie podświetlenie matrycy, clouding.
Banding przy tym chyba zniosę bardziej - w weekend podłącze konsole zobaczę jak tam będzie wyglądać.
oglądam cały czas netflixa - nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń do obrazu.
Co do samego androida- trochę czuje się jak w czasch gdy kupiłem telefon samsung galaxy S (1) do puki nie zainstalowałem customowego roma (gingerreal) telefon był porażką.
Jak toś chce coś bardzo dobrego w tej cenie niech lepiej kupi sobie tv FULL HD
4k w tym rozmiarze to i tak nic szalonego dla mnie optimum to 65 cali
- Wracam oglądać film na swoim budżetowym Philipsie który jak dla mnie w tym przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny - wszystko oczywiście zależy od oczekiwań klienta.
Nie rozumiem
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Tak z ciekawości, masz możliwośc oglądania filmów z Netflix w HDR ?
Pytanie do użytkowników Philipsa.
Co mam w opcjach włączyć a co wyłączyć aby obejrzeć film bez oglądania artefaktów.. czyli tych goniących obok ruchomych postaci a w szczególności ich głów rozmazanych kwadracików.
Kolejne pytanie, czy jeżeli przy ramce (widać głównie na czerwonym tle) widać takie 2 równoległe kreski to jest to normalne? Czy mam już 2 wadliwy model?
Dzięki za odpowiedzi!
50 hz a 55PUS6561 100hz?Matryca 50Hz
Tak z ciekawości, masz możliwośc oglądania filmów z Netflix w HDR ?
50 hz a 55PUS6561 100hz?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Pytanie do użytkowników Philipsa.
Co mam w opcjach włączyć a co wyłączyć aby obejrzeć film bez oglądania artefaktów.. czyli tych goniących obok ruchomych postaci a w szczególności ich głów rozmazanych kwadracików.
Kolejne pytanie, czy jeżeli przy ramce (widać głównie na czerwonym tle) widać takie 2 równoległe kreski to jest to normalne? Czy mam już 2 wadliwy model?
Dzięki za odpowiedzi!
Clear LCD - On
Perfect Natural Motion - Off całkowicie
A ja mam ten telewizor kupiony od Ciebie z kalibracją i pasy w trakcie meczy widzę.