Co do tej tabelki to faktycznie dziwnie to wygląda i..pocieszająco, że na 4K HDR tak niskie input lagi nawet średniej klasy telewizory tu wykazują. Aczkolwiek to nadal daleka droga do tego by wiedzieć jak Philips z HDR w grach wypada.
Tak naprawdę ciężko mówić o 4K HDR, bo te gry (poza jednym wyjątkiem na 10) nie będą w 4K, a jedynie jakiś tam upscalling zostanie dodany, więc w zasadzie to nawet nie wiem jak to traktować jeśli chodzi o metodę sprawdzania, bo nie jest to 4K, ale nie jest to też 1080p, tylko upscalling do 4K no i HDR. :/
56ms wbrew pozorom nie jest tragiczne, do gier sieciowych się to nie nadaje, ale do Singla jak najbardziej da się przyjemnie tak grać, miałem TV stary właśnie z 60 ms input lagiem i było ok.
Tak swoją drogą, jako, że wczoraj były mecze to nagrałem filmik jak to wygląda w nocy z samym ambilightem na PUS6561 49". Nie widzę tych pasów, o których tyle osób mówi, więc wniosek jest jeden:
a) jestem ślepy (co nie jest zaskoczeniem, bo -4 na obu oczach, soczewki)
b) pasy występują tylko na niektórych sztukach i u mnie się poszczęściło
PS. Nie zwracajcie uwagi na zacementowane dziury z prawej i dziury z lewej, na weekendzie będzie malowanie, a zegar już powieszony dzisiaj xD
Link:
https://www.youtube.com/watch?v=H0EEhTAz-fg
Dzięki za filmik FelixRzeczywiście nie widać jakichś anomalii
U mnie tak samo to wygląda. Nie ma pasów. Dzięki za filmik.
Jak tam z Netflix w HDR ? Śmiga to komuś ?
Jest 'guzik' na pilocie od ambilight ...Dwa kliknięcia... i go nie ma.... ale jest dużo opcji ustawienia. ..warto pobawic się..Czy jest możliwość całkowitego wyłączenia tej aureoli (ambilight) bo niektórych to może irytować zwłaszcza jak ktoś nie ma wyszpachlowanej ściany tylko ozdobną fakturę.
TV ma matrycę 10 bit a Panasonic dx750 8 bit i jest lepszy tylko że droższy hmm?
Czy jest możliwość całkowitego wyłączenia tej aureoli (ambilight) bo niektórych to może irytować zwłaszcza jak ktoś nie ma wyszpachlowanej ściany tylko ozdobną fakturę.
TV ma matrycę 10 bit a Panasonic dx750 8 bit i jest lepszy tylko że droższy hmm?
Ja nic nie widzę. Jeżeli nawet są to nie przeszkadzają.
Wysłany z Google Nexus