christoff.w
Banned
W pełni się zgadzam, tylko nadal twierdzę, że źle to napisałeś na początku...Zresztą nie istotne już..."Certyfikat Ultra HD Premium ma pomóc użytkownikom rozpoznać produkty, które zapewnią im najlepsze wrażenia podczas oglądania. Przyznawany jest urządzeniom, spełniającym rygorystyczne kryteria w zakresie rozdzielczości 4K, dynamiki obrazu (HDR) i odwzorowania szerokiej gamy kolorów." Więc jednak ma znaczenie .
Skoro powiedzmy 500 cd/m2 jest przyjętym minimum aby HDR rzeczywiście robił różnicę, to pisanie że taki Philips o jasności320 cd/m2 (taki wynik podają wiarygodne testy) ma prawdziwy HDR nie jest prawdą !!!To tak jak z matrycami LG 4K RGBW niby są ale tak naprawdę to pseudo 4K.
Druga sprawa to porównywanie do innych modeli jak chcesz kupić nowy TV z HDR to lepiej zobaczyć czym tak naprawdę jest - przywołałem akurat KS7000 bo na nim widać już różnicę .To że ktoś pyta o inny model nie znaczy że nie może zobaczyć innego droższego dla porównania ( a kupi i tak co uważa za słuszne ).
To wciskane każdemu 4K natywne robi wrażenie ale na dużych ekranach bo przy 49" czy 55" to trzeba siedzieć z głową w ekranie żeby zobaczyć różnicę między dobrym FHD. Mam sofę około 3,5 m od TV ,musiałbym kupić chyba 100" cali żeby z takiej odległości zobaczyć różnicę rozdzielczości (wystarczy zobaczyć tabele z odległościami) .Zresztą każdy ma swój rozum i umie czytać - a wklejanych opinii nie będę komentował (mogę wkleić negatywnych 2 razy tyle) .
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka