Philips 50PUS8535/12 vs SAMSUNG QLED QE55Q67T

12jojko

Banned
Panowie @charlie1986 oraz szczególnie @12jojko, @Petru23 dziękuję za wzięcie udziału w dyskusji i cenne rady przy wyborze.
Ostatecznie wybór padł jednak na Philipsa 58PUS8535 od @kikiego o ile zdołam przekonać kobietę do tego rozmiaru, bo upiera się przy 50. 😁

Zawsze możesz wziąć ten sam model, ale w 50 calach :p

conqest

Well-known member
Bez reklam
Napisz koniecznie jak już go będziesz miał bo ja ze swojego nie jestem zadowolony. Ciekaw jestem Twojej opinii.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

luukasz79

New member
Napisz koniecznie jak już go będziesz miał bo ja ze swojego nie jestem zadowolony. Ciekaw jestem Twojej opinii.

Oczywiście podzielę się swoimi wrażeniami, a mógłbyś powiedzieć coś więcej czemu nie jesteś zadowolony, za nim jeszcze telewizor nie został zamówiony i jest jeszcze czas na zmianę decyzji? 😁

@12jojko jak nie będzie wyjścia to tak zrobię. 😁

conqest

Well-known member
Bez reklam
Mam nadzieję że ten ok kikiego będzie ok i nie zawiedziesz się tak jak ja na swoim. Ogólnie tv gra dobrze, kolory są ok ale jak przychodzą sceny ciemne, szare, czarne to występuje taka pikseloza że nie idzie tego oglądać. Mam go dwa miesiące i nie udało mi się tego pozbyć mimo iż wklepałem wszystkie możliwe kombinacje kalibracji jakie znalazłem w necie

Petru23

Banned
Kurz na plecach , jak w każdym modelu !

Ale nie w szczelianch między ramka a obudowa, tuż przy krawędzi matrycy, gdzie w każdym normalnym tn nie ma tam szczelin. Kurz bezpośrednio trafia na i pod matrycę.

Oczywiście podzielę się swoimi wrażeniami, a mógłbyś powiedzieć coś więcej czemu nie jesteś zadowolony, za nim jeszcze telewizor nie został zamówiony i jest jeszcze czas na zmianę decyzji? ��

@12jojko jak nie będzie wyjścia to tak zrobię. ��

Niekiedy odnoszę wrażenie, że niektórzy są ślepi i głusi na sugestie.
Do zobaczenia w wątku dot pus8535 i oceanie przekleństw na ten model.

@conqest
Nie ogarniam Twojej wypowiedzi.

Ogólnie tv gra dobrze, kolory są ok to ale jak przychodzą sceny ciemne, szare, czarne to występuje taka pikseloza że nie idzie tego oglądać.

To w końcu ogólnie jest dobrze czy tylko w scenach, które nie są ciemne, szare i czarne? No i gra dobrze czy jest pixeloza taka, że nie idzie oglądać?

Nie odbieraj tego personalnie, bo nie taki mam zamiar ale niekiedy należy czymś wstrząsnąć aby zostało zauważone.
Z tego co piszesz to Twój TV jest do dupy, nie da się go oglądać a Ty starasz się jakoś sobie wytłumaczyć, że nie jest jeszcze tak źle bo jasne sceny możesz oglądać a ciemnych już nie. Brakuje tylko stwierdzenia, że czego można oczekiwać od tv w tej cenie?

Z całym szacunkiem, ale szanujcie się Panowie i nie dajcie wciskać sobie badziewia ;)

Ja właśnie jestem na etapie wymiany Xh95 na nowy egz lub zwrot bo uważam, że Biel ucieka w róż. Nie będę się bawił w kalibracje itp bo z fabryki sprzęt ma byc ekstra tym bardziej tej klasy. Skorygować to ja sobie w nim mogę co najwyżej kolorki lekko pod siebie i swoje warunki a nie wywracać wszystkie pkt bieli do góry nogami. To nie pus8535 gdzie kalibracja jest wymagana jak prąd do jego działania

Ostatnia edycja:

luukasz79

New member
Ale nie w szczelianch między ramka a obudowa, tuż przy krawędzi matrycy, gdzie w każdym normalnym tn nie ma tam szczelin. Kurz bezpośrednio trafia na i pod matrycę.

Niekiedy odnoszę wrażenie, że niektórzy są ślepi i głusi na sugestie.
Do zobaczenia w wątku dot pus8535 i oceanie przekleństw na ten model.

@conqest

To w końcu ogólnie jest dobrze czy tylko w scenach, które nie są ciemne, szare i czarne? No i gra dobrze czy jest pixeloza taka, że nie idzie oglądać?

Nie odbieraj tego personalnie, bo nie taki mam zamiar ale niekiedy należy czymś wstrząsnąć aby zostało zauważone.
Z tego co piszesz to Twój TV jest do dupy, nie da się go oglądać a Ty starasz się jakoś sobie wytłumaczyć, że nie jest jeszcze tak źle bo jasne sceny możesz oglądać a ciemnych już nie. Brakuje tylko stwierdzenia, że czego można oczekiwać od tv w tej cenie?

Z całym szacunkiem, ale szanujcie się Panowie i nie dajcie wciskać sobie badziewia ;)

Ja właśnie jestem na etapie wymiany Xh95 na nowy egz lub zwrot bo uważam, że Biel ucieka w róż. Nie będę się bawił w kalibracje itp bo z fabryki sprzęt ma byc ekstra tym bardziej tej klasy. Skorygować to ja sobie w nim mogę co najwyżej kolorki lekko pod siebie i swoje warunki a nie wywracać wszystkie pkt bieli do góry nogami. To nie pus8535 gdzie kalibracja jest wymagana jak prąd do jego działania
Nie jestem głuchy i ślepy na sugestie, tylko daje wiarę temu co mówi kiki, że lepszego sprzętu w tym przedziale cenowym nie dostanę. Zastanawiałem się również nad przedstawionym przez Ciebie Sonym(nawet wstępnie byłem już zdecydowany) i Panasonic, ale postanowiłem zaufać osobie, która trochę w swoim życiu już telewizorów jednak sprzedała, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Ostatnia edycja:

12jojko

Banned
Ja bym drugi raz Philipsa nie wziął, wiem, co z nim przeszedłem, i dziwi mnie, że niektórzy tak bardzo go polecają.

drosophilia

Active member
Bez reklam
to, ze Tobie sie felerny trafil nie znaczy, ze kazdy taki jest. Osoby, ktorym pasuja, to po prostu chwala. Petru tez mial piewszego soniaka nie halo, wymienili mu na nowy egz. i sobie bardzo chwali. Niestety kupno tv w obecnych czasach to troche loteria

conqest

Well-known member
Bez reklam
@conqest

Ten TV ma jakby dwa oblicza: sceny jasne dobrze doświetlone wyglądają super, kolory są piękne i nie ma się do czego przyczepić. Natomiast gdy występują sceny gdzie są szarości, noc, sceny czarne, albo nawet niebieskie to pojawia się taka pixeloza i artefakty że nie idzie tego oglądać. Tak jak by ktoś podmienił Ci nagle tv na coś zupełnie innego... I tak ten tv jest przez to właśnie do dupy. I nie jest to wina źródła, bo to dzieje się na każdym materiale jaki testowałem. Bez różnicy czy to film z dysku, czy z youtube, netflix, hbo go, amazon prime czy nawet nowy dekoder 4k na linuxie (gdzie u brata na tcl czy u kolegi na sony 9096 obraz gra świetnie). Zresztą to samo piszą na avforums. Ostatnio chłopak tam właśnie pokazywał zdjęcia jak to wygląda na każdym źródle do dupy...

Petru23

Banned
Nie jestem głuchy i ślepy na sugestie, tylko daje wiarę temu co mówi kiki, że lepszego sprzętu w tym przedziale cenowym nie dostanę. Zastanawiałem się również nad przedstawionym przez Ciebie Sonym(nawet wstępnie byłem już zdecydowany) i Panasonic, ale postanowiłem zaufać osobie, która trochę w swoim życiu już telewizorów jednak sprzedała, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Zaufałeś przede wszystkim handlarzowi, który chce sprzedać Ci sprzęt. Alternatywnie możesz zaufać użytkownikom oraz tym, którzy nie mają żadnego interesu w sprzedaży Philipsa. Także sam przemyśl zasadność i słuszności decyzji.

to, ze Tobie sie felerny trafil nie znaczy, ze kazdy taki jest. Osoby, ktorym pasuja, to po prostu chwala. Petru tez mial piewszego soniaka nie halo, wymienili mu na nowy egz. i sobie bardzo chwali. Niestety kupno tv w obecnych czasach to troche loteria

Był ok, po prostu lg był lepszy wtedy. Ale po aktualizacjach nie przywracałem go do fabryki. Drugi egz kupiłem (a nie, że mi wymienili) z nadzieją, że będzie po prostu inny, jak Samsungi siódme, które mjalem. I był.
Także teges...

Ostatnia edycja:

12jojko

Banned
Moja rada co do Philipsów jest jedna: wstrzymać się z ich kupnem do wyjścia nowego softu (ponoć ma być w marcu) i czekać na reakcję użytkowników, czy coś naprawili, a jeśli nie naprawili, to czekać na nowe modele, które przynajmniej w teorii powinny być lepsze. Niech każdy decyduje sam za siebie, doradców jest pełno, a polowa danego modelu na oczy nie widziała.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z Phlipsem jest tak, że wystarczy sprawdzić prze zakupem żeby cieszyć się znakomitą jakością ! Wszyscy którzy tak kupili są mega zadowoleni !!!

conqest

Well-known member
Bez reklam
Zgadzam się, zapewne tak jest że wystarczy sprawdzić, co nie zmienia faktu że seria jest wadliwa. Nie każdy Cię zna i ma taką możliwość. Większość kupuje na necie lub stacjonarnie i takiej możliwości nie ma a wtedy czek ich w domu "niespodzianka"...

luukasz79

New member
Mam nadzieję, że się nie zawiodę i telewizor spełni moje oczekiwania oraz będę mógł z czystym sumieniem wystawić pozytywną recenzje i polecić wszystkim ten telewizor oczywiście pochodzący od kikiego.
Podzielę się z wami oczywiście wrażeniami i oceną tej "perełki" przygotowanej przez kikiego, jak już będzie u mnie i trochę nacieszy oko, żeby można było coś więcej powiedzieć.

luukasz79

New member
Witam, po dłuższym użytkowaniu chciałbym podzielić się z wami swoimi odczuciami.
Co do problemów i ogólnych wrażeń:
Nie występują lub przynajmniej ja nie dostrzegłem problemów z kolorami,(z czernią) jakie często zgłaszają użytkownicy. Przy materiałach w rozdzielczości 4k to telewizor robi naprawdę duże wrażenie nie ma się do czego przyczepić, - kolory są żywe nasycone i kontrast odpowiedni, a ambilight robi robotę, aż nie wyobrażam sobie teraz telewizora bez tego. Tylko mam wrażenie, że telewizor jakby miał chwilami 0,001 sekundowe przycięcia, jakby klatkowanie. Nie wiem czy to wina źródła, słaba jakość kablówki i internetu(UPC 300 mb) czy po prostu wada. Oczywiście tylko ja to dostrzegałem, bo kobita mówiła że nic nie widzi. 😉 Dodam, że problem dostrzegałem tylko przy materiałach niższej rozdzielczości (nie 4k). Też ciężko mi powiedzieć, czy nie jestem już przewrażliwiony i sam nie szukam problemów, bo też bardzo dużo się naczytałem. Ogólnie moje wrażenia są dobre, szczególnie ambilight daje bardzo fajne odczucia i przyjemnie to wygląda. Jednak wydaje mi się, że czym gorsza jakość odtwarzanego materiału tym tv gorzej sobie radzi. :confused: Dziwna sprawa, że na nagranych filmikach telefonem, tego efektu brak płynności ruchów nie widać, więc może moje oczy są zawodne :neutral:
Ocena była by bardzo dobra, gdyby nie ten jeden mankament, nam nadzieję, że uda się jeszcze coś z tym zrobić. 😉
Pozdrawiam

Do góry