Philips 50PUS7303 test - ambilight jest dobry na wszystko, każdy powinien go mieć .

anusiakru

New member
PUS7303/12 problem z bluetooth

Witam serdecznie, dziś kupiłam telewizor PHILIPS PUS7303 i chciałabym połączyć go przez BT z soundbarem i telefonem, ale TV nie widzi żadnego z tych urządzeń. Czy ktoś miał taki przypadek i może mi pomóc? Z góry dziękuję

piterrrxd

New member
Witam Wszystkich,

Właśnie wczoraj kupiłem ten telewizor i mam problem z ustawieniami ekranu. Straszna pikseloza i nienaturalne kolory. W 2 letnim Samsungu (wyższa półka) powyłączałem wszystkie polepszacze i jest super, ale tutaj nie działa od trybu wyłączone po maximum. Piszecie o kalibracji - rozumiem, że wysyłacie Wasze propozycje ustawień? Czy mogę dostać mailem taką propozycję kalibracji?

Mam też problem z odtwarzaniem plików z USB (HDD 1TB) strasznie smuży i się zacina na plikach mkv i nawet avi. Przetestuję mniejszy dysk lub pendrive. Trochę mnie to martwi.

Zrobię jeszcze upgrade firmware ale zależy mi na poradzie co wyłączyć a co uwypuklić w ustawieniach.

Pozdrawiam
mwilk

Sprawdzałem 3 rozmiary tego modelu w sklepie i wszystkie miały pixeloze przy odtwarzaniu zdjęć/filmów z usb. Materiały puszczone z YT były już w porządku. Wychodzi na to, że winna jest aplikacja do odtwarzania plików z dysku/pendrive.

kamilian2

New member
Reaguje czuli co...zmienia sam kanały losowo może aplikacje albo zmienia głośność, może nie chcąco sam coś naciskasz, mi też się zdarza coś nacisnąć bardzo lekko że zmienia sie kanał lub lista ulubionych programów
Uruchom aplikację SHOWMAX odpal film i odłóż pilot, po chwili jak będzie się wyświetlał tylko film bez ikon przewijania podnieś pilota nie dotykając żadnego z przycisków. W momencie zmiany pozycji pilota pojawią się przyciski przewijania. Dziwne bo tylko showmax reaguje na zmianę pozycji pilota, ale śmiem twierdzić, że pilot ma żyroskop :)

bumtarara

Member
Szczerze mówiąc na showmax nie jestem zarejestrowany i nie mam ochoty sie tam rejestrować a do samego sprawdzenia tez nie będę, dla mnie to i tak jest mało satysfakcjonujące działanie pilota gestami tylko na jakimś serwisie, gdyby to działało jak mówisz, ogólnie do przerzucania programów czy telegazety do dostępu aplikacji to dla mnie miało by to sens i było by to satysfakcjonujące

kamilian2

New member
Szczerze mówiąc na showmax nie jestem zarejestrowany i nie mam ochoty sie tam rejestrować a do samego sprawdzenia tez nie będę, dla mnie to i tak jest mało satysfakcjonujące działanie pilota gestami tylko na jakimś serwisie, gdyby to działało jak mówisz, ogólnie do przerzucania programów czy telegazety do dostępu aplikacji to dla mnie miało by to sens i było by to satysfakcjonujące

właśnie chodzi o to że to nie funkcjonuje jak powinno, tylko jakby wybudza te wskaźniki, niemniej jednak pytanie może ktoś rozkminil temat o co z tym chodzi, czy ten pilot ma żyroskop czy nie ma, bo jakby nie patrzeć to dziala ale być może jest zablokowane systemowo?

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Czy wszystko bedzie zgodnie z planem, czy jednak poślizg czasowy???

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Z tego co ja wiem, to najpierw maja dostać update TV z 2016 roku, później 2017. natomiast 2018 mają dostać update do końca roku. Odnośnie tygodnia 44 to wszystko idzie zgodnie z planem i w tym tygodniu Android O powinien być dostępny na TV z 2016 roku.

piterrrxd

New member
Albo to jest ips, albo bardzo słaba va. Czerń jest jest mega słaba, kolory pod kątem chyba są za dobre jak na VA. Wypada to dużo gorzej niż poprzedni UE40J6240.

Do góry