Witam Wszystkich,
Właśnie wczoraj kupiłem ten telewizor i mam problem z ustawieniami ekranu. Straszna pikseloza i nienaturalne kolory. W 2 letnim Samsungu (wyższa półka) powyłączałem wszystkie polepszacze i jest super, ale tutaj nie działa od trybu wyłączone po maximum. Piszecie o kalibracji - rozumiem, że wysyłacie Wasze propozycje ustawień? Czy mogę dostać mailem taką propozycję kalibracji?
Mam też problem z odtwarzaniem plików z USB (HDD 1TB) strasznie smuży i się zacina na plikach mkv i nawet avi. Przetestuję mniejszy dysk lub pendrive. Trochę mnie to martwi.
Zrobię jeszcze upgrade firmware ale zależy mi na poradzie co wyłączyć a co uwypuklić w ustawieniach.
Pozdrawiam
mwilk
Uruchom aplikację SHOWMAX odpal film i odłóż pilot, po chwili jak będzie się wyświetlał tylko film bez ikon przewijania podnieś pilota nie dotykając żadnego z przycisków. W momencie zmiany pozycji pilota pojawią się przyciski przewijania. Dziwne bo tylko showmax reaguje na zmianę pozycji pilota, ale śmiem twierdzić, że pilot ma żyroskopReaguje czuli co...zmienia sam kanały losowo może aplikacje albo zmienia głośność, może nie chcąco sam coś naciskasz, mi też się zdarza coś nacisnąć bardzo lekko że zmienia sie kanał lub lista ulubionych programów
Szczerze mówiąc na showmax nie jestem zarejestrowany i nie mam ochoty sie tam rejestrować a do samego sprawdzenia tez nie będę, dla mnie to i tak jest mało satysfakcjonujące działanie pilota gestami tylko na jakimś serwisie, gdyby to działało jak mówisz, ogólnie do przerzucania programów czy telegazety do dostępu aplikacji to dla mnie miało by to sens i było by to satysfakcjonujące
Czy wszystko bedzie zgodnie z planem, czy jednak poślizg czasowy???Philip Android 8,0 będzie w 44 tygodniu do modeli 2018.
Do modeli 2017 miesiąc później , a do modeli 2016 pod koniec roku.
Czy wszystko bedzie zgodnie z planem, czy jednak poślizg czasowy???
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Przyszedł dzisiaj do mnie model 50" i... jest na matrycy ips... :/ Jutro go odsyłam.