kiki proszę o kalibracje do 50PUS7303 mój mail to czura88@wp.pl
kiki proszę o kalibracje do 50PUS7303 mój mail to czura88@wp.pl
Reaguje czuli co...zmienia sam kanały losowo może aplikacje albo zmienia głośność, może nie chcąco sam coś naciskasz, mi też się zdarza coś nacisnąć bardzo lekko że zmienia sie kanał lub lista ulubionych programówpodbijam
Czy pilot od tego tv posiada żyroskop? Niby nigdzie nie jest to napisane ale zauważyłem, że w niektórych sytuacjach po podniesieniu pilota i zmianie jego pozycji (nic nie naciskając) TV reaguje. Czy może jest to zarezerwowane dla wyższych modeli a w 7303 po prostu zablokowane systemowo?
Drugie pytanie, przewodnik TV jest ok ale szkoda, że przeglądając program nie wyświetla się w oknie aktualnie oglądany kanał i nie ma dźwięku. Czy tutaj da się też coś podziałać? Jakaś niezależna aplikacja?
Witam serdecznie,
Mam problem z dźwiękiem, a mianowicie z brakiem synchronizacji dźwięku z obrazem z dekoderem UPC MediaBox. Gdy włączę np. Canal+ a następnie przeskoczę na kanał Canal+1 to zaczyna występować brak synchronizacji dźwięku, a gdy skoczę na kanał wyżej i od razu powrócę na Canal+1 to jest już wszystko dobrze. Zauważyłem także że jak zmieniam kanał na inny to jeszcze leci dźwięk z poprzedniego kanału przez chwilkę. Bawiłem się także opcją synchronizacji dźwięku HDTV w opcjach dekodera ale to nic nie pomaga, bo na podglądzie dźwięk jest odtwarzany poprawnie. Zmieniałem wejścia HDMI w TV oraz kabel HDMI i dalej to samo... Zauważyłem, że wszystkie te objawy występują najczęściej na Kanałach paczki Canal+, podstawowym AXN, oraz Stopklatka i może jeszcze inne ale już nie miałem siły żeby dalej drążyć temat. Macie może jakieś pomysły co można jeszcze sprawdzić ?