Witam. Tu jest temat modelu PUS 7303 to może podzielę się swoimi ustawieniami. Walczyłem trochę, ale uważam ,że z sukcesem. Wszystkie zacięcia, klatkowanie, pikseloza w zasadzie nie istnieje teraz, a kolory i czystość obrazu jest piorunująca, a na Netflix 4K HDR i you tube 4K , to prawdziwa poezja. Po długich poszukiwaniach dekoder kablówki i odtwarzacz blu ray podłączyłem do gniazd 3 i 4, które to w specyfikacji obsługują "tylko" 30fps. I to było w moim przypadku,co zmieniło diametralnie wyświetlanie obrazu. Wszystkie te wady, które są tu w postach opisane miałem u siebie, ale już nie mam

po tych zmianach. Wrzucę swoje ustawienia, może komuś podpasują, ja lubię efekt wow!

Pierwszy plan wyodrębniony, taki wręcz wychodzący z ekranu, przy dobrym materiale "prawie" trójwymiarowy

kolory nasycone, ale bez przekolorowań, twarze muszą mieć właściwą barwę, poza tym czerń i biel. Pełne ustawienia zrobimy w zakładce "dzień" i "noc" Nie umiem, tak, jak koledzy w ramce, dlatego będzie po kolei : Kolor-57 Kontrast-95 Ostrość-5 Jasność-47 Następnie zaawansowane, to co zmienione: Temp barwowa-Własne Czerwień WP 101 Zieleń 123 Niebieski 105 Czerwony BL-3 Zielony -2 Niebieski -3 dalej Barwa: Czerwony 6 Żółty -1 Zielony -7 Turkus 0 Niebieski 0 Fuksja 0 dalej Nasycenie: Czerwony 2 Żółty 4 Zielony 0 Turkus 0 Niebieski 0 Fuksja 0 dalej Tryb Kontrastu-Wyłącz HDR-Włącz Kontrast dynamiczny-Minimalny Kontrast 100 Gamma 1 dalej Ostrość-Włącz Redukcja szumów-Średnia Redukcja MPEG-Średnia Ruch-Film, może też być Wyłącz. Sygnału z telewizji naziemnej nie mam, więc tu nic nie podpowiem, ale proszę zainteresowanych o sprawdzenie u siebie, być może będzie tak, jak u mnie. Trzeba każde źródło traktować oddzielnie i wpisywać tyle razy ile mamy podłączonych urządzeń, nawet aplikacje netflix i you tube są oddzielnie i trzeba tam oddzielnie wpisywać swoje ustawienia. Nawet ostatnio, jak oglądałem film na USB i wprowadziłem trochę inne nastawy, to potem po przejściu na HDMI 4 gdzie mam dekoder kablówki, te ustawienia(te zmienione w USB) też się pojawiły i musiałem wpisać ponownie. Nie mam pojęcia dlaczego, ale tak było. Proszę zapisać na kartce swoje aktualne,żeby ewentualnie zmienić, jeżeli te będą nieodpowiednie.