PHILIPS 49PUS7170 niedziałający mikrofon (?)

twin

New member
Witam,

Po spotkaniu kolegów z HDTV.com.pl na targach PGA poznań, zauroczyłem się w telewizorach philips i funkcji ambilight. Musiałem mieć taki, wczoraj kupiłem 49PUS7170. ;-)

Na razie rozpracowuje wszystkie funkcje ale zauważyłem ,że telewizor ma problem z funkcją komend głosowych. Tak jakby w ogóle nie działał mikrofon. Wybieram nasłuchiwanie ale jedynie co się pokazuje to literka e .Może ja coś źle robię. ;/ Wiecie gdzie znajduje się mikrofon? Może w moim telewizorze został on uszkodzony. W pilocie nigdzie nie widziałem mikrofonu.

Jak coś to zgłaszam tv do reklamacji :(

manner

New member
микрофон вот -

Attachments

• IMG_20151026_234525146.jpg
    IMG_20151026_234525146.jpg
    868,2 KB · Wyś: 398

Adziu5

Member
Pociesze cię, że problem z mikrofonem to dopiero początek problemów z tv tej marki. Nie jesteś jedynym który skusił się na te ,,fajne
'' światełka.

twin

New member
Kurcze nawet nie straszcie ;/

Miałem dobre przeczucie żeby brać go z 5cio letnią gwarancją z Media Markt. Wszytko działa super jedynie ten mikrofon.

Telewizor jest fenomenalny, design jakoś wykonania i ten abilight. System działa szybko i sprawnie.

to jest mój pilot:
(nie moge jeszcze dodawac linków więc wklejam tak)

images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/49PUS7170_12-RCP-global-001?hei=700&$jpglarge$

EDIT:

Napisałem do Obsługi Klienta i okazało się ,że w moim telewizorze i pilocie nie ma mikrofonu:

"Nie. Wygląda to w tak, że kazdy telewizor z Androidem 5.0 posiada fukcję wyszukiwania głosowego jednak, aby mogło to działać, należy użyć urządzenia które jest wyposarzone w mikrofon. Do tego telewizora nie jest dołączony taki pilot. Pilot z tą funkcją można nabyć oddzielnie i będzie on w pełni sprawny z Pana telewizorem."

Ostatnia edycja:
Do góry