Philips 47PFL7008k/12 vs 46PFL8008S/12

Lord Damon

New member
Witam

Zastanawiam sie nad zakupem w/w modeli Philips 47PFL7008k/12 vs 46PFL8008S/12

Czy warto zapłacić kilkaset PLN wiecej za model 8008.

Czy róznica w obrazie jest lepsza na korzyść 8008?

Czy duże znaczenie ma Perfect Motion Rate 1400 Hz w modelu 8008 i 700 Hz w modelu 7008?

Różnica w technologii poprawy obrazu w modelu 8008 - Perfect Pixel HD Engine i w modelu 7008 Pixel Precise HD.

Róznica w wyswietlaniu 3D pasywna vs aktywna?

Pomijam róznicę w wielkosci 1 cala.

Prosze o opinie.

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie, te 1400 Hz to tylko marketing.
Masz 3D pasywne i Aktywne
Masz 4 okulary gratis i dwie pary gratis
Masz moc muzyczną 12 W i 15 W
Masz Smart stereo i HD stereo
Wygląd
Pozostałeś napisałeś sam.
Jeśli na tych rzeczach szczególnie Ci nie zależy to model 47pfl 70008 lubn ładniejszy 7108 możesz śmiało kupować.
Napisz na PW dostaniesz info.

SDman

Banned
Witam,
oczywiste również jest, że model 7008 (6008 również ) ma znacznie lepszy jakościowo dźwięk układ 2+1 a nie tylko tandetne 1+1 w modelu 8008 .
Nie rozumiem jak tak można -gdyby 8008 miał dźwięk jak stare dobre Philipsy 2+2 to byłby nr 1 na rynku bynajmniej w kwestii dźwięku.
Pozdr.

grzech_s

New member
Telewizory te kosztują tyle samo w Euro AGD (7008 jest nawet odrobinę droższy). Z tych dwóch, który jest lepszy jeżeli chodzi o obraz?

Pytka

New member
Witam odświeże temat który z tych modeli jest lepszy jutro chciałem zamówić u kumpla jeden z tych modeli i już sam nie wiem który cały czas obstawiałem 7008 bo jest ok a myślałem że 8008 jest dużo droższy ale czy lepszy ogólnie powinien być różnicy w cenie chyba duzej nie ma ;) seria 8000 teoretycznie powinna być lepsza niż 7000 ale czy tak jest faktycznie ? doradzcie coś na szybko bo jutro muszę złożyć zamówienie ;) bo jestem bez tv hehe

SDman

Banned
Witam odświeże temat który z tych modeli jest lepszy jutro chciałem zamówić u kumpla jeden z tych modeli i już sam nie wiem który cały czas obstawiałem 7008 bo jest ok a myślałem że 8008 jest dużo droższy ale czy lepszy ogólnie powinien być różnicy w cenie chyba duzej nie ma ;) seria 8000 teoretycznie powinna być lepsza niż 7000 ale czy tak jest faktycznie ? doradzcie coś na szybko bo jutro muszę złożyć zamówienie ;) bo jestem bez tv hehe

Witam,
ja zweryfikuje samego siebie otóż po bardziej dogłębnych testach dźwięku okazuje się,
że model 8008 ma dźwięk 2+2 nazwany idiotycznie przez Philipsa "1+1 stereo" co wprowadziło
wielu w błąd łącznie z @kiki.
Po odpowiednich ustawieniach jest to jeden z najlepiej grających (dźwięk) TV na rynku.
Obraz - nie zastanawiaj się 8008 to inna półka niż 7008 bez dwóch zdań.

Jedynie trochę loterii z podświetleniem może zamów u @kiki z dokładnym sprawdzeniem.

Pozdr

Pytka

New member
Oki dzieki za odpowiedz ;) a czemu loteria co kazy ma inne podswietlenie? Ja akurat zamawiam u znajomego no i ten ktory zamowie bedzie moj;) mam nadzieje ze bedzie oki

rzęsor

New member
Ostatnia edycja:

Pytka

New member
promocja Philipsa na dodatkowy sprzęt się chyba skończyła z końcem roku 2013 ;) chodz nie powiem był by to duży gratis ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wystarczy sprawdzić przed zamówieniem i nie ma z niczym kłopotów.
Dźwięk 1+1 oznacza pełne stereo.
Czyli dwa pełne głośniki AmbiVoox.
Jakość jest znakomita.

SDman

Banned
Wystarczy sprawdzić przed zamówieniem i nie ma z niczym kłopotów.
Dźwięk 1+1 oznacza pełne stereo.
Czyli dwa pełne głośniki AmbiVoox.
Jakość jest znakomita.

Witam,
z całą odpowiedzialnością możesz napisać 2+2 (2 wysoko-śednio tonowe od spodu, 2 woofery z tyłu)
1+1 myli strasznie co za marketingowiec to wymyślił !

Pozdr.

Pytka

New member
no mi zależy też na dzwięku z czasem chcę dokupić jakiś soundbar ale narazie tv musi wystarczyć tv mam już zamówiony cena 4099zł więc rozsądna wczesniej miałem plasme panasonica 42" ale padła po 3 latach hmm ale jak zmierzyłem wymiary to ten 8008 ma tyle 117cm co mój stary 42" z ramkami hehe

accu

New member
Bez reklam
no mi zależy też na dzwięku z czasem chcę dokupić jakiś soundbar ale narazie tv musi wystarczyć tv mam już zamówiony cena 4099zł więc rozsądna wczesniej miałem plasme panasonica 42" ale padła po 3 latach hmm ale jak zmierzyłem wymiary to ten 8008 ma tyle 117cm co mój stary 42" z ramkami hehe

Witam uprzejmie ,
Rozumiem , że 117 cm , to wymiar przekątnej ekranu , czyli telewizora Philips 46PFL8008S/12.
Moje pytanie brzmi : gdzie zamówiłeś ten telewizor w tak korzystnej cenie w kwocie 4099 zł ?
40"- to można kupić w takiej cenie , ale 46" to raczej nie , tak uważam .(może 4990 zł to tak )

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

quarx

New member
Witam wszystkich
wczoraj kupiłem 47PFL7008 i po nocnych oględzinach dziś zaspałem do roboty.
Miód miód i jeszcze raz miód - bez specjalnej zabawy w ustawienia bo nie miałem wiele czasu.
Subiektywnie (oceniając tylko wrażenia optyczne) - mając odpalone z tego samego źródła obok siebie 47PFL7008 i 46PFL8008 wybrałem (i wybrałbym ponownie) tego pierwszego. Jakaś taka subtelna różnica na korzyść 7008. Po nocnej ocenie już w domu - podświetlenie super (bardzo równomierne), nawet "teatr" wydał mi się całkiem przyjemny i beż jakichkolwiek przekłamań. Dziś dalsza część zabawy.
Aha - przy porównaniu 3D (choć i tak nie miało wpływu na decyzję) - aktywne 3D na 8008 dało mi po oczach od pierwszej sekundy (może i sam efekt fajniejszy ale widać moje oczy za tym nie przepadają).
Pozdrawiam.

SDman

Banned
Witam wszystkich
wczoraj kupiłem 47PFL7008 i po nocnych oględzinach dziś zaspałem do roboty.
Miód miód i jeszcze raz miód - bez specjalnej zabawy w ustawienia bo nie miałem wiele czasu.
Subiektywnie (oceniając tylko wrażenia optyczne) - mając odpalone z tego samego źródła obok siebie 47PFL7008 i 46PFL8008 wybrałem (i wybrałbym ponownie) tego pierwszego. Jakaś taka subtelna różnica na korzyść 7008. Po nocnej ocenie już w domu - podświetlenie super (bardzo równomierne), nawet "teatr" wydał mi się całkiem przyjemny i beż jakichkolwiek przekłamań. Dziś dalsza część zabawy.
Aha - przy porównaniu 3D (choć i tak nie miało wpływu na decyzję) - aktywne 3D na 8008 dało mi po oczach od pierwszej sekundy (może i sam efekt fajniejszy ale widać moje oczy za tym nie przepadają).
Pozdrawiam.

Witam,
a gdzie mogłeś je tak obok siebie porównać bo na pewno nie w domu ?
I co to znaczy to samo źródło, czyli ?
Czy porównanie było jednoczesne, czy po kolei ?

Pozdr.

Ostatnia edycja:
Do góry