Mam podobnie na najnowszej wersji oprogramowania (na poprzednich było ok), ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję bo obie funkcje mam cały czas wyłączone.Od jakiegoś czasu zauważyłem że mam na kanałach TV naziemnej przyciemniony wybór Perfect Natural Motion i Clear LCD(brak możliwości zmiany ustawień). Działa tylko na smart TV i po wyjściu z niego działa normalnie na kanałach nie wiecie co może być przyczyną?
PS. oprogramowanie najnowsze
Na stronie Philipsa piszą, że obsługę pointera mają telewizory od serii 7000. Być może pilot z nowszych wersji tv faktycznie spowoduje pojawienie się tego wskaźnika na 6008, skoro w smart tv pointer się pojawia po podłączeniu myszki komputerowej.Ciekawa sprawa z tym pointerem kjarzyna twierdzi że sprawdził w sklepie pilot od wyższej serii, i sparował go z serią 6000 i pointer działał , natomiast accu twierdzi że to niemożliwe bo nie ma tego w oprogramowaniu tv... to jak w końcu jest? Moim zdaniem aby pointer działał musi być i odpowiedni pilot - czyli ten z pointerem z wyższej serii, który na 99 % można sparować z serią 6..., oraz odpowiedni program w telewizorze. A jak w praktyce to wygląda to nie wiem, więc w końcu kto ma rację?
Niestety, ale wygląda na to, że podobnie jak w przypadku DTS jest to wina oprogramowania, w którym Philips celowo blokuje kilka funkcji modelu wyższego (droższego).
Ostatnia edycja: