Witam serdecznie. Rozglądam się za kupnem nowego telewizora, najbardziej wpadły mi w oko właśnie te dwa modele. TV byłby używany do oglądania telewizji, filmów blue ray oraz meczy i przede wszystkim do konsoli i tu mam największy problem. Wyczytałem że jeżeli chodzi o gry to najważniejszą sprawą jest input lag. Najbardziej skłaniałbym się do tego LG, bo opinie na temat tego TV są na prawde znakomite jednak jest problem z tym input lagiem który podobno jest bardzo wysoki, jednak z tego co wiem to podobno jest jakaś możliwość zredukowania go. Czytałem test Philipsa 42PFL4007 który przy odpowiednich ustawieniach ma zerowy input lag jednak ja chcę kupić TV w granicach 2500 zł a model 4007 jest droższy więc biorę pod uwagę 47PFL3007 i nie wiem czy jest w tym jakaś różnica jeżeli chodzi o input lag. Bardzo proszę o pomoc, może macie do zaproponowania jakiś inny godny uwagi TV. W realu wpadł mi w oko Samsung LE46C550 jednak częstotliwość odświeżania wynosi tam 50 Hz co nie wiem czy wystarczy dla konsoli.