Philips 46PFL7007K vs Philips 47PFL6008K

swider90

New member
Witam wszystkich forumowiczów!
Noszę się z zamiarem zakupu TV dla rodziców i zdecydowałem się na produkt Philipsa ze względu na to całe Ambilight. Po wizycie w dwóch sklepach rzuciły mi się w oczy dwa modele Philips 46PFL7007K i Philips 47PFL6008K. Czy ktoś bardziej ogarnięty w temacie sprzętu może mi wytłumaczyć jaka jest różnica między modelami? Który jest lepszy? Philips 46PFL7007K jest dostępny za 3900zł z jedna para okularów, natomiast Philips 47PFL6008K za 4200zł ale ma 4 pary + jakiś gów... tablet. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to różnica w Ambilight przy 7007K jest chyba więcej diod i całe podswietlanie wydaje sie dłuższe. Proszę o pomoc ponieważ telewizor nie będzie dla mnie dlatego chcę doradzić jak najlepiej:).

bob1969

Member
Bez reklam
To są dwa zupełnie różne telewizory. Pomijając fakt, że 7007 to model z ubiegłego roku a 6008 tegoroczny, to matryce są od innych producentów, technologia 3D też jest inna: 7007 aktywna, 6008 pasywna. Ponadto nie piszesz z jakiej odległości tv będzie oglądany, co będzie źródłem, itp.

swider90

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 23m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4 osoby
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Raczej na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? na razie stać w przyszłości może zawiśnie:)
6.Jak słońce świeci w pokoju ? w przyszłości być może okno na wprost telewizora
7.Jaki masz obecnie telewizor ? stary kineskop
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? stosunkowo dobry obraz i dźwięk, opcja smart też była by wskazana
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?narazie naziemna tv
10.Jakie urządzenia ? dysk zewnetrzny, czasami xbox, dekoder, w przyszłości kino
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? ok 6 czasami moze i więcej
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? -
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, filmy, wiadomosci
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? na początku może być szał na to ale po czasie raczej sporadycznie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? od czasu do czasu ale raczej mały %
16.Preferencje co do marki ? philips ze względu na ambilight aczkolwiek pod uwagę biorę każda możliwosc
17.Preferencje co do wielkości ? raczej 46
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? złe odwzorowanie barw i kszatłtów
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 50-50
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? nie mogę przekrocyzc 4200zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?ma być 3d bez preferencji

Do góry