Witam uprzejmie,
Dziękuję za odpowiedź .
A jaki kraj wybrałeś przy instalowaniu telewizora ?
Ja wybrałem Niemcy . Mówi się również , że dobrze jest wybrać któryś z krajów skandynawskich np. Finlandię.
Jak podłączałem router z telewizorem też początkowo miałem trudności z uaktywnieniem SmartTV ,
również przy próbach połączenia z serwerem Philips ukazywały trzy okna , w trzecim oknie komunikat , że nie znaleziono serwera Philips(czy nie znaleziono połączenia z serwerem Philips) i komunikat , spróbuj połączyć się z
serwerem Philips później . Ja się nie poddawałem , i wielokrotnie próbowałem połączyć się z serwerem Philips .
Zmieniłem kiedyś metodę tych prób , po prostu po włączeniu telewizora odczekiwałem z pięć minut ,a następnie dopiero przechodziłem do próby uruchomienia SmartTV. Gdy został wyświetlony w oknie
komunikat ,że nie znaleziono serwera Philips , przechodziłem na oglądanie telewizji i po kilku minutach
znowu ponawiałem próby . No i "załapało" . Pamiętam , że sprawdzałem w routerze opcje szyfrowania .
Ja mam w tej chwili wybraną opcję szyfrowania AES . Jest druga opcja szyfrowania TKIP . Opcje te o ile dobrze pamiętam nie powinny być ze sobą połączone . Wybór rozdzielnie tzn. albo jedna , albo druga , nie razem .
Zabezpieczenia w moim routerze wybrałem opcję : mixed WPA-PSK i WPA2-PSK . Szybkość 65 Mbps.
Miałem kłopot z SSID , ale sobie poradziłem . Pamiętam , że do korzystania z : Przeglądaj Net Tv , się rejestrowałem i podawałem adres e-mail .
Być może , nie znam się na tym , w związku z pracami na serwerach Philips , nawiązanie połączenia z serwerem (serwerami) Philips zależne jest
od miejsca zamieszkania i od modelu telewizora .(w jednym regionie Polski połączenie z serwerem Philips jest , w innym regionie Polski nie )
Coś kiedyś pisałem , m.in. na stronach 111,112 w wątku : Philips 9705 wszystko o serii .
U mnie tak jak pisałem powyżej SmartTV działa.
Pozdrawiam,

accu
:kom: