Philips 46PFL5507 - XML PARSING FAILED

Chomeini

New member
Od kilku dni pojawia mi się tytułowy błąd podczas oglądania TVP 1 (DVB-T). Gdzieś wcześniej czytałem że jest to problem (błąd) po stronie TVP (coś wspólnego z systemem nadawania sygnału naziemnego - inf. z przed roku) i miało być już podobno usunięte, ale jak pokazuje życie problem jest nadal. Problem wygląda w ten sposób że wywala biały ekran z wyświetlonym komunikatem, poniżej ramka z zapisem HTML. Dopiero wyłączenie i włączenie TV pozwala zobaczyć "jedyneczkę" ale nie na długo bo za ok. minutę problem wraca , na innych kanałach jest OK.
Czy ktoś wie o co dokładnie w tym chodzi ?

strzala

Member
Od kilku dni pojawia mi się tytułowy błąd podczas oglądania TVP 1 (DVB-T). Gdzieś wcześniej czytałem że jest to problem (błąd) po stronie TVP (coś wspólnego z systemem nadawania sygnału naziemnego - inf. z przed roku) i miało być już podobno usunięte, ale jak pokazuje życie problem jest nadal. Problem wygląda w ten sposób że wywala biały ekran z wyświetlonym komunikatem, poniżej ramka z zapisem HTML. Dopiero wyłączenie i włączenie TV pozwala zobaczyć "jedyneczkę" ale nie na długo bo za ok. minutę problem wraca , na innych kanałach jest OK.
Czy ktoś wie o co dokładnie w tym chodzi ?

To chyba jakiś problem z HbbTV. Czy masz obecnie telewizor podpięty do internetu? Wygląda, że to właśnie coś się dzieje z internetem tylko dziwne, że dotyczy to jedynie TVP1. HbbTV jest dostępne też na innych kanałach TVP, no chyba że dla pozostałych masz wyłączone w opcjach?

Bolaudio

New member
Mam dokładnie ten sam problem wyłącznie właśnie na TVP1, doprowadzał mnie do szału do tego stopnia że zrezygnowałem z Hbbtv, nie miałem ochoty co chwila przełączać kanału na inny

screw_driver

New member
Mam dokładnie ten sam problem wyłącznie właśnie na TVP1, doprowadzał mnie do szału do tego stopnia że zrezygnowałem z Hbbtv, nie miałem ochoty co chwila przełączać kanału na inny
ten problem nie dotyczy tylko tvp1 ,na 2 tez sie zdarza,tak samo na innych modelach philipsa
Co dziwne nie widzialem tego na samsungu kolegi;]

Chomeini

New member
Witam ponownie, byłem "wyjechany" więc nieco zaniechałem ten wątek ale moje obserwacje są takie że w zasadzie nic się nie dzieje przez cały czas a dopiero podczas nadawania "wiadomości" zaczyna się szaleństwo w postaci tytułowych komunikatów i w tedy nie mogę nawet przełączyć na inny kanał (jak pisał kol. Bolaudio) tylko muszę wyłączyć i włączyć TV. Inne kanały w porządku, a dodam więcej - po przełączeniu na TVP1 HD nie wywala komunikatu. Na innych TV - Samsung i LG tego problemu nie ma wcale.

Do góry