Philips 43PUS6501 problem z aplikacjami

Rafal_Lodz

New member
Witam
Dzisiaj zakupiłem w/w telewizor i mam pytanie co do aplikacji.
W porównaniu do Ipli która jest na Smart TV w LG moich rodziców jest ona baaaaardzo uboga, materiałów jest w niej jak na lekarstwo.
W ogóle nie widzę aplikacji VOD.TVP.PL :x Próbowałem wyszukać w sklepie google apki tvp.pl ale w ogóle jej nie pokazuje w przeciwieństwie do mojego telefonu, który ją znajduje.
Bardzo proszę o pomoc.

Ziku90

New member
Nie wiem jak w tych nowszych modelach ale np w 40PFH5500/88 aplikacje fabryczne są właśnie słabe, na pewno wyboru materiałów nie można nazwać komfortowym, choć jak już zaczną odtwarzać to dramatu nie ma. Ze sklepu Play faktycznie nie bardzo cokolwiek da się zainstalować jeśli chodzi o oficjalne programy do polskiego VOD. Pozostaje Kodi i wtyczka Telewizja Polska.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Witam
Dzisiaj zakupiłem w/w telewizor i mam pytanie co do aplikacji.
W porównaniu do Ipli która jest na Smart TV w LG moich rodziców jest ona baaaaardzo uboga, materiałów jest w niej jak na lekarstwo.
W ogóle nie widzę aplikacji VOD.TVP.PL :x Próbowałem wyszukać w sklepie google apki tvp.pl ale w ogóle jej nie pokazuje w przeciwieństwie do mojego telefonu, który ją znajduje.
Bardzo proszę o pomoc.

Jeżeli chodzi o Android w TV to nie jest on taki sam jak na urządzeniach mobilnych. Każdy producent aplikacji przystosowuje aplikacje na dane urządzenie (na TV muszą przystosować aplikację, żeby nie był konieczny ekran dotykowy). VOD.TVP.PL nie jest dostępny ze sklepu Play.
NIe mniej jednak masz dostępne materiały z VOD.TVPPL na platformie HbbTv. Przełącz na TVP1 lub TVP2 i naciśnij czerwony przycisk na pilocie (zazwyczaj dwa razy). Na dolnym pasku będziesz miał dostęp do materiałów.

Cavallino

Banned
masz dostępne materiały z VOD.TVPPL na platformie HbbTv. Przełącz na TVP1 lub TVP2 i naciśnij czerwony przycisk na pilocie (zazwyczaj dwa razy). Na dolnym pasku będziesz miał dostęp do materiałów.

Będzie, albo nie będzie, zależy skąd bierze program.
W dvb-t jest jak mówisz, ale już gdy ten sam program odbieram z kablówki, nie ma w nim hbbtv.

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Tak jak napisałeś na kablówce może tego nie być. Alternatywa to wtyczka KODI ewentualnie Castowanie z urządzenia mobilnego.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystko możesz zrzucać ze smartfona.
Czy odpaliłeś KODI - przecież tam masz tysiące , tysiące filmów za darmo w HD i po polsku.

Ziku90

New member
Moje 3 grosze jeśli chodzi o Kodiego:

Oryginalna aplikacja Ipla od Philipsa:

4bd5bb557b412b62gen.jpg

Jeśli ktoś nie rozumie - wczoraj był finał 6ego sezonu Hell's Kitchen czyli inaczej mówiąc odcinek 10, aplikacja wyświetla do wyboru tylko odcinek pierwszy.

W Kodim dodatek Telewizja Polska wyrzuca w ogóle nie udostępnia ŻADNEGo odcinka normalnego Hell's Kitchen, same dodatkowe materiały.

Dodatek ipla do Kodiego o dziwo dzieli program na sezony, ale przy próbie wejścia w sezon szósty daje taki oto komunikat:

9ceba68a819debbbgen.jpg

Także... sam odtwarzacz jest dobry, radzi sobie raczej ze wszystkim, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby jakiegoś pliku nie otworzył, ale polskie pozostawiają wiele do życzenia.

Ostatnia edycja:

Cavallino

Banned
No patrzcie, na komputerze jakoś może to działać:

Co zapewne oznacza, że zawartość przeznaczona dla aplikacji Philipsa jest inna niż ta w normalnej aplikacji.
Pewnie oznacza to też, że Philips dopłaca ipli, np. za funkcjonalność bez reklam.
I to samo dotyczy zapewne również tvn player.

Cavallino

Banned
"inna" czytaj "żadna"

Dlaczego żadna?
Seriale polsatowskie są szybciej niż w tv, kompletne, jakieś seriale z tvp były do czerwca też kompletne.
I do tego bez reklam w porównaniu do wersji na kompie.
A to że nie ma jakiegoś sezonu bzdurnego programu, to jakby średni problem......
Zmartwiłbym się gdyby w Ipli na kompie był The Grand Tour, a w Philipsie nie, ale wybacz, nie program o gotowaniu....

Ziku90

New member
Gusta są różne, więc nie będę się wypowiadał na ten temat.
Ja po prostu uważam, że skoro producent dostarcza swoją aplikację dedykowaną i reklamuje swój produkt jako w pełni 'smart' to oczekuje od niego tej pełnej funkcjonalności a nie jakiś półśrodków.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

Cavallino

Banned
Gusta są różne, więc nie będę się wypowiadał na ten temat.
Ja po prostu uważam, że skoro producent dostarcza swoją aplikację dedykowaną i reklamuje swój produkt jako w pełni 'smart' to oczekuje od niego tej pełnej funkcjonalności a nie jakiś półśrodków.

Wiesz, klientom sprzed kilku lat w ogóle wyłączyli serwis smart, przez co ich telewizor z miejsca stał się wersją nie-smart.
I kazali się gonić.

Nie zdziwię się jak za kilka lat przestaną płacić za dostęp do bazy filmów w tego typu aplikacjach i nic nie obejrzymy.

Do góry