Philips 42PFL7404H/12-problem?

Eldamianesco

New member
Witam wszystkich forumowiczow!
Niedano zakupilem lcd marki Philips, serii jak w tytule postu. Niestety lcd najzwyczajniej zaczyna buczeć w momencie, gdy w obrazie pojawia się jaskrawe, białe tło. Żenada. Ostatnio miałem taki problem z telewizorem, marki juz nie pamietam jakiej, ktory pochodzil z epoki kamienia łupanego. Co mogę zrobić, by pozbyć się feleru? Czy jest to jakaś wada techniczna? A może bład przy instalacji?Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii.
Szu

glowasmen

New member
Witam
Nie wiem na jakim sprzecie masz ten porblem. Ja mialem ten sam problem ...wczesniej mialem tv jak okresliles z epoki kamienia lupanego :D ...i bylo to samo. Dzialo sie to dokladnie na sprzecie polsatowskim ( echostar :( ) podpietym pod lcd przez euro. Co sie okazalo sygnal audio z tunera jest taki marny wiec zeby to zniwelowac ustawilem poziom glosnosc na fulla w tunerku i teraz na calym zakresie glosnosci w LCD nie slychac niechcianego buczenia na bialym ;)
Mam nadzieje ze to rozwiaze w jakims stopniu twoj problem :cool:

Eldamianesco

New member
Serwus kolego! Jeden chociaz sie odezwał:)
Posiadam lcd Philips 42PFL7404H/12. Odbieram telewizję Vectra przez cyfrowy dekoder TechniSat. Podłaczony, z braku innej możliwości, euro-złączem. glosność w tv ograniczylem do niezbędnego minimum. Podkręcilem volumki w dekoderze i teoretycznie wiekszego problemu nie ma. Na pewno jest to jakes rozwiazanie, ale nie tego oczekiwalem po lcd za 4 tysiaczki. Zasiegne jezyka u sprzedawcy, a jak sie spienie to bede reklamowal.
Mozlliwe, ze jak przejde na eNke, to z nowym dekoderem nie bedzie juz tego problemu.Generalnie zmartwiony jestem, bo moj stary tivik, jakkolwiek, podlaczony, chulał bez zarzutu.
Pozdrawim
Szu:)

remmyhi

New member
Problemem może być rozchwiana przetwornica.
Mam 32pfl7862 i też taki problem.
Wyłącz Active Desktop, i kontrast automatyczny.
U mnie pomogło, bzyczenia tak nie słychać, ale czasami na białych planszach jednak słychać.
W serwisie Philipsa powiedzieli że wymienią od ręki, ale jednak trzeba pudło do serwisu wysłać i czekać na powrót - tylko że mam jeden telewizor w domu...
Także jeżeli do marca 2010 nie kupię drugiego telewizora - ten będzie buczał...

pozdro
r

Do góry