mam ten telewizor, używam go od ponad 2tygodni:
i muszę przyznać, że to dobry telewizor
- nie zaobserwowałem bandingu i cloudingu - ostatnio w Nce na meczach przekonałem się,
że go nie mam, a może nie widzę - ale w sklepie na innych Tv dostrzegałem ,
- podświetlenie matrycy OK - myślę że równomierne,
- USB - filmy działają, napisy też, ścieżkę dźwiękową można zmieniać, byleby nie było DTS
(trzeba konwertować), brak problemów z odczytaniem dysków z dwoma partycjami np FT i NTFS (a panasonic 42TX ET5E nie widział w takim dysku partycji NTFS ),
- Internet i bajery są OK, oglądałem już parę seriali na IPLi i TVNPlayer,
- 3D niby taki dodatek, ale firmy z BD 3D robią wrażenie - już 4 oglądnięte,
- dźwięk tez jest do zaakceptowania,
- szybkość działania jest OK, uważam że jest porównywalna z innymi telewizorami,
- dodatki i ulepszacze wyłączone - obraz ok, artefakty i tym podobne stwory mam tylko przy bardzo szybkiej akcji, i co ciekawe częściej je mam na filmach z TVN np serialach,
- ambilight 3 - jest super, oczywiście w ciągu dnia to tylko lampka,
ale po przyciemnieniu w pokoju pokazuje co potrafi, miło się ogląda filmy,
ich odbiór jest przyjemniejszy opcorn:, koncerty -k: właśnie kiedy zobaczymy koncert
- światła reflektorów omiatające ścianę, wybuchy itd - to mamy koncert w pokoju
reasumując, jeśli mogę dodać swoje 3grosze - polecam,
gdy dodamy do tego jeszcze pilot z klawiaturą, który przydaje się przy wyszukiwaniu np filmów to jest naprawdę super, oczywiście porównując telewizory w swojej klasie cenowej
dzięki Wam na forum dowiedziałem się o tym TV i to był strzał w dziesiątkę, dzięki ... :blagam:
i muszę przyznać, że to dobry telewizor
- nie zaobserwowałem bandingu i cloudingu - ostatnio w Nce na meczach przekonałem się,
że go nie mam, a może nie widzę - ale w sklepie na innych Tv dostrzegałem ,
- podświetlenie matrycy OK - myślę że równomierne,
- USB - filmy działają, napisy też, ścieżkę dźwiękową można zmieniać, byleby nie było DTS
(trzeba konwertować), brak problemów z odczytaniem dysków z dwoma partycjami np FT i NTFS (a panasonic 42TX ET5E nie widział w takim dysku partycji NTFS ),
- Internet i bajery są OK, oglądałem już parę seriali na IPLi i TVNPlayer,
- 3D niby taki dodatek, ale firmy z BD 3D robią wrażenie - już 4 oglądnięte,
- dźwięk tez jest do zaakceptowania,
- szybkość działania jest OK, uważam że jest porównywalna z innymi telewizorami,
- dodatki i ulepszacze wyłączone - obraz ok, artefakty i tym podobne stwory mam tylko przy bardzo szybkiej akcji, i co ciekawe częściej je mam na filmach z TVN np serialach,
- ambilight 3 - jest super, oczywiście w ciągu dnia to tylko lampka,
ale po przyciemnieniu w pokoju pokazuje co potrafi, miło się ogląda filmy,
ich odbiór jest przyjemniejszy opcorn:, koncerty -k: właśnie kiedy zobaczymy koncert
- światła reflektorów omiatające ścianę, wybuchy itd - to mamy koncert w pokoju
reasumując, jeśli mogę dodać swoje 3grosze - polecam,
gdy dodamy do tego jeszcze pilot z klawiaturą, który przydaje się przy wyszukiwaniu np filmów to jest naprawdę super, oczywiście porównując telewizory w swojej klasie cenowej
dzięki Wam na forum dowiedziałem się o tym TV i to był strzał w dziesiątkę, dzięki ... :blagam: