SLAV7 napisał:Jeśli moge Ci coś doradzić to w cenie 3 tys. możesz mieć PHILIPSA PFL7404. Świetny sprzęt. Jeśli SONY to 40W5500 za 200 zł więcej.
Pozdrawiam
kosztowiok napisał:Ten Sony ma 8 bitową matrycę. Już lepszy był model W4500... Panasonic jest pod tym względem mocniejszy.
vienna1980 napisał:Co ty Kolego Kosztowiok tak bronisz tego Panasonica,i tylko Lcd Panasonica polecasz,widzę że idziesz w ślady innego Kolegi Lupol który też wyłącznie poleca produkty ,ale nie Panasonica tylko firmy LG,nie można być wyłącznie zapatrzonym w jedną firmę,gdyż bardziej bystry członek tego forum to zauważy i nie będzie waszych porad brał na serio.
A wracając do tematu matryc to co z tego że Panasonic G10,15 ma 10 bitową matrycę,a Sony W5500 8 bitową skoro Panasonic ma gorszą elektronikę wspomagającą wyświetlany obraz i w rezultacie czego i tak nie dorównuje modelowi W 5500 pod względem wyświetlanego obrazu.
Zacznij być bardziej obiektywny i elastyczny,a nie zapatrzony w jedną firmę która zalicza się do średniaków na rynku telewizorów Lcd.
Pamiętaj że firma Panasonic to przede wszystkim dobre plazmy oraz nagrywarki dvd i odtwarzacze dvd i w tych dziedzinach jest naprawdę dobra.
To raczej Ty kolego jesteś fanboyem Sony. W różnych wątkach ludzie pytają o konkretne marki i modele a Ty wyjeżdżasz ciągle z tym W 5500.vienna1980 napisał:Co ty Kolego Kosztowiok tak bronisz tego Panasonica,i tylko Lcd Panasonica polecasz,widzę że idziesz w ślady innego Kolegi Lupol który też wyłącznie poleca produkty ,ale nie Panasonica tylko firmy LG,nie można być wyłącznie zapatrzonym w jedną firmę,gdyż bardziej bystry członek tego forum to zauważy i nie będzie waszych porad brał na serio.
jery-- napisał:To raczej Ty kolego jesteś fanboyem Sony. W różnych wątkach ludzie pytają o konkretne marki i modele a Ty wyjeżdżasz ciągle z tym W 5500.
Masz jakieś prowizje od Sony?
Pozdrawiam
vienna1980 napisał:Jak byś był kolego bystrzejszy to byś zauważył że nie polecam wyłącznie telewizorów marki Sony i nie jestem fanem tej firmy gdyż nie posiadam w domu telewizora tej firmy,a z telewizorów posiadam niedawno kupionego leda Philips 469704 który pracuje w duecie z znakomitym dekoderem Technisata HDK2 za ponad 3000 zł. i tworzy duet nie do pobicia pod względem jakości obrazu.
...
Po raz pierwszy na tym forum zostałem skrytykowany i osobiście sobie tego nie życzę,gdyż pomagam osobom dzieląc się swoją wiedzą w kupnie telewizora ponieważ niektórzy kompletnie nie posiadają wiedzy jaki telewizor kupić i po prostu im doradzam.
I nie wypisuj mi bzdur Kolego!
vienna1980 napisał:Co ty Kolego Kosztowiok tak bronisz tego Panasonica,i tylko Lcd Panasonica polecasz,widzę że idziesz w ślady innego Kolegi Lupol który też wyłącznie poleca produkty ,ale nie Panasonica tylko firmy LG,nie można być wyłącznie zapatrzonym w jedną firmę,gdyż bardziej bystry członek tego forum to zauważy i nie będzie waszych porad brał na serio.
kosztowiok napisał:Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe...
vienna1980 napisał:Ty też Kolego kosztowiok zastanów się nad tym co piszesz,gdyż ja tylko zwróciłem uwagę Tobie że ciągle polecasz telewizory Panasonica i bronisz tej firmy,ale nie obraziłem ciebie w tej formie jak ja zostałem obrażony.
Nie napisałem o Tobie ze jesteś fan boyem Panasonica i ile płacą Ci prowizji od Panasonica.A o mnie niesłusznie tak napisano i nie pozwolę sobie na to.
Tak więc jak nie masz racji to nie zabieraj głosu,gdyż z mojej strony było to tylko zwrócenie uwagi Twojej osobie że obracasz się tylko w kręgu telewizorów marki Panasonic i to stawało się już dla mnie nudne,a może dla bardziej bystrych osób też.
Zresztą na tym forum niektóre osoby zwracają innym osobom w podobnych przypadkach jak ja to zrobiłem uwagę,ale jest to w formie uwagi jak ja to zrobiłem,a nie w formie obrażenia kogoś jak mi to zrobiono.
Tak więc Ty kolego też nie wypisuj bezsensownych bzdur.
A to przepraszam i zwracam honor!vienna1980 napisał:Jak byś był kolego bystrzejszy to byś zauważył że nie polecam wyłącznie telewizorów marki Sony i nie jestem fanem tej firmy...
jery-- napisał:A to przepraszam i zwracam honor!
Akurat przed napisaniem mojego postu czytałem wątek gdzie ktoś pytał o LCD Philipsa lub Samsunga a Ty tam też z tym W5500.
Ps.1. W domu mam Philipsa i ... Sony ( to solidna firma ale uważam że niczym szczególnym się nie wyróżnia w z pośród innych producentów TV).
Ps.2.Z tą uwagą o mojej bystrości to mam nadzieję że tyczyła się tylko małej uwagi z jaką śledzę Twoje posty.
Pozdrawiam