Philips 42PFL 6007 test owarty - Maestro Philips czyli nowa jakość w klasie premium

mariogsxf

New member
Nierozwiązany problem sieci. Nadal nie mogę się połączyć z routerem. Czy ktoś połaczyl 42pfl6007 z routerem TP-LINK WR543G. Telewizor łączy się tylko jak dam wifi bez zabezpieczeń. Po ustawieniu zabezpieczeń jest kiszka. Próbowałem już wszelkich kombinacji ustawień ale może coś pominąłem. Dam zdjęcie z kombinacjami ustawień które miałem:
WPA-PSK / WPA2-PSK+aes, tkip, automatik

Co jest nie tak. Dodam tylko że nie ustawialem zabezpieczeń na WPA / WPA2 bo wtedy pojawia sie opcja Radius Server IP co wg mnie jest niepotrzebnie.

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
zauważyłem że włączone HDNM podczas gry na konsoli nie zauważyłem żadnych artefaktów a grałem ponad 2 godziny. Może to być spowodowane że gra bardzo dynamiczna i nie zdołałem wyłapać błędów, ale znowu błędy są najbardziej widoczne przy dynamicznych ruchach. Podczas gry HDNM bardzo dobrze wygląda jest znacznie większy realizm

emer

Member
Bez reklam
Nierozwiązany problem sieci. Nadal nie mogę się połączyć z routerem. (ciach) Dodam tylko że nie ustawialem zabezpieczeń na WPA / WPA2 bo wtedy pojawia sie opcja Radius Server IP co wg mnie jest niepotrzebnie.
Nie spróbowałeś i dlatego nie wiesz czy będzie działać ... powinno być WPA/WPA2, a nie jakieś PSK

europa777

New member
Dla mnie HDNM też jest fajnym rozwiązaniem. I np. jak oglądam film z lektorem to artefakty są rzadko. Podczas oglądania TV także nie mam problemów. Problem jest z filmami jak są zewnętrzne napisy, ale też nie zawsze. Ogólnie HDNM żyje własnym życiem:)

Tika

New member
Bez reklam
zauważyłem że włączone HDNM podczas gry na konsoli nie zauważyłem żadnych artefaktów a grałem ponad 2 godziny. Może to być spowodowane że gra bardzo dynamiczna i nie zdołałem wyłapać błędów, ale znowu błędy są najbardziej widoczne przy dynamicznych ruchach. Podczas gry HDNM bardzo dobrze wygląda jest znacznie większy realizm

mam podobne odczucia, ale dodam do tego, że na nowym sofcie również artefaktów nie ma w filmach i programach telewizyjnych ale niestety dynamiczne podświetlenie kuleje a filmy bez tego wyglądają gorzej (do gier zupełnie nie przydatne a nawet i przeszkadza)

więc podsumowując: soft 133.005 dynamiczne podświetlenia działa dobrze, sporadyczne artefakty
; soft 150.081.000 dynamiczne podświetlenie kuleje, brak artefaktów, HDNM bez zmian

Ostatnia edycja:

mariogsxf

New member
Nie spróbowałeś i dlatego nie wiesz czy będzie działać ... powinno być WPA/WPA2, a nie jakieś PSK
EMER ale o to chodzi, że nie wiem co wpisać w pole radius serwer. Z tego co czytam na google za kazdym razem kiedy ktos chce ustawic to wpa2 i pyta sie o radius serwer, odpowiedzia jest przestaw na wpa-psk. Na wikipedi czytam ze ten radius serwer to bardziej zaawansowana funkcja. Czy nikt tu nikt tu nie ma tplinka?

Tika

New member
Bez reklam
EMER ale o to chodzi, że nie wiem co wpisać w pole radius serwer. Z tego co czytam na google za kazdym razem kiedy ktos chce ustawic to wpa2 i pyta sie o radius serwer, odpowiedzia jest przestaw na wpa-psk. Na wikipedi czytam ze ten radius serwer to bardziej zaawansowana funkcja. Czy nikt tu nikt tu nie ma tplinka?

pewnie próbujesz ustawić wpa2 enterprise dlatego pyta o radius server a jak sama nazwa wskazuje, jest to rozwiązanie dla serwerów, a nie do sieci domowej, dlatego proponuję ustawić wpa2-personal/psk

mariogsxf

New member
pewnie próbujesz ustawić wpa2 enterprise dlatego pyta o radius server a jak sama nazwa wskazuje, jest to rozwiązanie dla serwerów, a nie do sieci domowej, dlatego proponuję ustawić wpa2-personal/psk

Tika przeczytaj post 742. wszystko juz to przerabialem, każda kombinacje z wpa2-psk. Pozostaje tylko probowanie wpa2 z tym radiusem.

Ostatnia edycja:

Tika

New member
Bez reklam

miet55

Member
Bez reklam
na forum Philipsa jest opis jak wgrać straszy soft na nowszy
jakoś nie mogę znaleźć :oops: może ktoś pomoże i wstawi poprzedni soft (np. na WyslijTo.pl - Za duży załącznik? Problemy z pocztą? WyslijTo.pl :))) Przesyłanie i hosting plików.)
Być może pomoże to na wcześniej opisywany problem.
Po kilku dnach zabawy mam już dosyć tego TV!!! Zwiechy, restarty etc. A teraz do rzeczy...
Korzystam z Modułu Conax Neotion CAM + karta Smart HD (TNK)
Wczoraj zauważyłem, że na kanałach TVP2 HD i Polsat HD (dostawcą jest Polsat 12,265V) nie idzie nic nagrać i korzystać z Timeshifta. Podczas korzystania z tych funkcji TV się restartuje i zawiesza. Wczoraj zmieniłem oprogramowanie, aczkolwiek nie wiem czy na poprzednim działo się tak samo. Chciałbym powrócić do poprzedniego softu ale niestety nie mam, może ktoś pomoże w zdobyciu. Czytałem, że idzie wgrywać starsza wersję oprogramowania. To na tyle, następne buble tego TV w kolejnych postach, za jakiś czas :) PROSZĘ O POMOC !!!

mariogsxf

New member
Ja się nie upieram. Po prostu nie dziala mi to na opcji WPA-PSK / WPA2-PSK a EMER radzi przełączyc na WPA\WPA2 czego ja nie chcę. dodatkowo pytam sie na forum komputerowym i tam każą mi przełączyc na WPA-PSK / WPA2-PSK. Ustawienia TPLINK WR543G zabezpieczenie WPA\WPA2 - Forum PCLab.pl

Dobrze, że jest opcja oddania tego TV przez miesiąc bo mimo że obraz jest naprawdę piękny ma denerwujące mnie szczegóły jak ta sieć i niemożliwość podłączenia głośników zewnętrznych z regulacją głośności z pilota klawiszami +-. Nie wspomnę o tragicznej przeglądarce za którą też przecież wzięli odemnie pieniądze...

Tika

New member
Bez reklam
Ja się nie upieram. Po prostu nie dziala mi to na opcji WPA-PSK / WPA2-PSK a EMER radzi przełączyc na WPA\WPA2 czego ja nie chcę. dodatkowo pytam sie na forum komputerowym i tam każą mi przełączyc na WPA-PSK / WPA2-PSK. Ustawienia TPLINK WR543G zabezpieczenie WPA\WPA2 - Forum PCLab.pl

Dobrze, że jest opcja oddania tego TV przez miesiąc bo mimo że obraz jest naprawdę piękny ma denerwujące mnie szczegóły jak ta sieć i niemożliwość podłączenia głośników zewnętrznych z regulacją głośności z pilota klawiszami +-. Nie wspomnę o tragicznej przeglądarce za którą też przecież wzięli odemnie pieniądze...

w takim razie lepiej kup dongle wi-fi na usb

albo zmień router na jakiś inny

Ostatnia edycja:

emer

Member
Bez reklam
nie wiem, ale pewnie mozna zrobic backup konfiguracji Twoich ustawień routera, masz kabelek jakby co do połaczenia lapek/router i testujesz.
Zawsze mozesz szybko wrócić do swoich ustawień ...

RHJG

New member
Bez reklam
Problemem tu nie jest TV kol.mariogsxf,wymiana na inny,czy innego producenta nic nie zmieni,nic nie da.Kol. Tika np.dobrze radzi, a jak nie to weż fachowca,podłączy, poustawia po co się stresować.....

dejfjoe

New member
Mam problem z 3d w Xboxie. Niestety padlo mi HDMI w konsoli i mam teraz ją podłączoną przez VGA. Włączam 3D Side by Side w Call of Duty, ale niestety kiedy źródłem jest VGA nie mogę wybrać w opcjach TV 3D obok siebie. Jest to możliwe tylko na HDMI. i teraz moje pytanie jest czy aktualizacja softu pomoże? Lub inny pomysł to kupić kabel VGA <-> HDMI i tak podłączyć konsole. Tylko z tego co wiem VGA jest analogowe a HDMI cyfrowe. Pójdzie tak i wtedy TV będzie miał opcje aktywną 3D Side by Side?

Do góry