witam mam dylemat mam w sklepie do wyboru 47cali i 55cali philipsa 6007 odległość od kanapy 3.50metra sygnał z cyfry+ i telewizja dvb-t.Wczoraj byłem w media markt i na 55 calowym samsungu es6100 leciała naziemna cyfrowa 2tvp obraz z 2metrów totalna pikseloza ,porażka mam nadzieję że ten philips lepiej skaluje obraz, obecnie posiadam plazmę panasonica 42 PV80 mam nadzieję żę ktoś się wypowie czy te 55 cali nie jest za duże i jak tam z tym obrazem
Dobrze cię kusi kupuj tego 55'' , ja sam oglądam 55'' z 2.80m z Nka i obraz naprawdę ok. Ten Philips ma dobre skalowanie i naziemną naprawdę w dobrej jakosci mozna oglądac.Ale coś mnie kusi ku 55 cali
... przerabiałem to samo z Filem 37PFL8606, po roku używania plamy kurzu między szybą a matarycą i serwis MIK Radom - po 2 tygodniach wrócił prawie jak nowy, ostatnio (po kolejnym roku, jeszcze w ramach gwarancji)cił pojechał do MIK Kraków i wrócił bez plam kurzu, za to z mnóstwem nitek i innych paprochów pozostawionych prawdopodobnie z użytej ściereczki do czyszczenia, dodatkowo odbite paluchy na wewnętrznej stronie szyby.... oddaj, ale dopilnuj jakości usunięcia tej wady.No i mam zagwozdkę :]
TV gra świtnie, przetestowałem na wszelkie mozłiwe sposoby i...wróciłem do tych plam. Po prstu nei lubię jak coś jest nie tak. Znalazłem taki temat:
Plamy na matrycy TV LCD , jak powstały i czy można usunąć ? - elektroda.pl
Zadzwoniłem na infolinię i miły pan poinformował, że na 99% zakurzona matryca. Mówi, że to "normalne" i zdarza się jak TV leży długo na magazynie np. z otwartym pudłem np. :O
Jestem trochę rozgoryczony - bo co, nowy spręt i już na serwis??
Zastanawiam się, bo nie przeszkadza to w oglądaniu, tylko gdzieś tam w podświadomości wiem, że coś jest nie tak. Moze poczekam jeszcze - mam 2 lata czasu hehe.
Serwis z Radomia, zabiera na 1-2 tygodnie
Widocznie mam pecha, ale dobrze że wszysatko inne jest OK. Co myśłicie?
przecież to 1,4 metra! Oczy Cię nie bolą??ja sam oglądam 55'' z 2.80m
przecież to 1,4 metra! Oczy Cię nie bolą??
Pierwsze porównanie: Philips ma 42 cale, a nie 40.Kiki, a gdybyś był uprzejmy w kilku choćby słowach porównać Filipa 40PFL6007K z SONY KDL-40HX850 ????
Pomijając samą cenę, czy ten Sony to zupełnie inna bajka???
Dzięki
Można podejsć do tego z drugiej strony... Philips ma 37cali a Sony 40Pierwsze porównanie: Philips ma 42 cale, a nie 40.
Ale, ale: Kolega pisał, że wybiera pomiędzy 40" Philipsem, a 40" Sony. Stąd moje sprostowanie.Można podejsć do tego z drugiej strony... Philips ma 37cali a Sony 40
Ja właśnie wybieram między tymi rozmiarami.
pzdr