Philips 42PFK7509 czy Samsung UE40H7000

exelero

New member
Witam, proszę o pomoc w wyborze. Jestem zainteresowany tymi telewizorami i chciałbym prosić o Waszą pomoc w wyborze.

Który ma lepsza matrycę oraz co przemawia na korzyść każdego z nich i który polecacie?

Dzięki!

exelero

New member
To jaki produkt Philipsa (z ambilightem) porównalibyście do Samsunga? Bo cenowo to ten co podałem, a nawet jest droższy.

manner

New member
Many of you or all think that H7000 is last year's F8000 or even better... But I will afflict you: it absolutely another. F8000 had PSA 200hz the panel + the firm SoC from Samsung. H7000 has 200hz the panel, the truth I don't remember what, probably also the processor cheap which is put in cheap TVs, the Chinese NovaTek which is much worse than in F8000 is worse. Processing processor and program at 7509 is better. 40H7000 has no panel 200hz, at it 100. In 46" and above - 200hz

piteron

Active member
Bez reklam
@exelero
wypełnij ankietę która podał Kiki
wybrałeś dwa bardzo różne Tv jeden sprawdzi sie w jednych warunkach,drugi w innych

Ja bym Ci np polecił H7000 ale co jak sie okaże że oglądasz pod katem,
teraz to takie strzelanie na oślep
Oba TV sa to zaawansowane TV ale w swoich klasach i przeznaczone dla rożnych odbiorców

przemo22627

New member
Prosta sprawa jak zalezy ci na mulimedialnym kombajnie siedzisz na wprost TV oraz zalezy ci na lepszej czerni bierz Samsunga

Jesli widziales ambilight i cie urzekl , zalezy ci na lepszym odwzorowaniu barw, czesciej ogladasz TV z cala rodzina , zalezy ci na lepszym dzwieku bierz Phila

IMHO

Do góry