No właśnie tak powinno być że na początku przy włączeniu przez chwilę jest to normalne.też mam to cykanie,ale tylko przez chwilę,później juz tego nie słychać.
Mam pytanie do szanownych forumowiczów którzy posiadają ten TV.
Od kilku tygodni posiadam Philipsa w wersji 46 PFL5507K.
Ogólnie jestem zadowolony z jednym wyjątkiem.
Po włączeniu telewizora słychać odgłosy - lekkie trzaski, powiedziałbym raczej coś w rodzaju "cykania" trwa to 10 -15 sekund.
Wszystko byłoby dobrze ale dalej w czasie ogłądania przy małej głośności lub wyłączonych głośnikach ( również cichych scenach ) słychać pojedyńcze " trzaski, cykania ".
Zauważyłem że jest to związane ze zmianą jasności ekranu tak jakby wystepowały jakieś naprężenia materiału. Jest to denerwujące zwłaszcza gdy ogląda się ciche sceny.
Nadmieniam że jest to mój pierwszy TV LED i nie wiem czy jest to normalne ???
Myślałem że telewizor " wygrzeje " się z czasem i uspokoi ale nie zanosi się.
Chciałem zapytać czy ktoś z was miał lub ma podobny problem ?
Zaznaczam że tlewizor nie wisi na ścianie tylko stoi na podstawie.
Witam ponownie
Po dwóch miesiącach jestem w dalszym ciągu zachwycony możliwościami Phillipsa 40PFL. Ku przypomnieniu mam bez 3D, nie potrzebuje takich bajerów. Obraz jak żyleta ale... od jakiegoś czasu podczas oglądania po jakimś czasie pojawia się komunikat, że za minutę wyłączy się telewizor jeśli chcę kontynuować oglądanie to muszę nacisnąć "OK". Nie ustawiałem automatycznego wyłączania się po jakimś czasie oglądania. Chyba wirusów na system Smarta niema? Przypomina mi to sytuację z robakiem "Blaster"
I jeszcze jedna sprawa podczas oglądania mam czasem taki odgłos pyknięcia, cyknięcia prosto z TV. Jakby jakieś przepięcie było.
po wybraniu tych cyfr straszą że można stracić gwarancję, bo opcja dostępna do serwisu.
straszą czy można stracić gwarancję?
Był Samsunga.
Wszystkie modele sprawdzone (kilkadziesiąt) - wszystkie matowe, mowa o 40" .
Nie jest to cykliczne.Co jaki czas masz te "cyknięcia" ?
Czy możesz napisać konkretnie o co Ci chodzi, bo za żadne skarby nie mogę załapać, z czym masz problem?witam
Czy podświetlenie matrycy należy ustawiać?
Po zachwytach twórcy testu oczekiwałem przyzwoitego podświetlenia,
obecnie widzę masakrę.
proszę o odp.
Witam,Praktycznie zdecydowalem się na tego Philipsa, ale po ostatniej wizycie w MM i przymiarkach stwierdzilem ze na moje warunki (odleglosc 2.8 - 3m) to 40cale to troszkę za mało -ze przydalby się tutaj model 46".
Jedyne co jeszcze powoduje ze sie waham to informacje o tym, że w 40pfl jest z reguły matowa matryca a w 46 jest bardziej błyszcząca, a to jest jeden z wazniejszych dla mnie parametrów. Jest ktoś w stanie stwierdzic w końcu jakiego rodzaju mat lub blysk model 46pfl50007 posiada? Kiki sprawdzales ostatecznie? Chodzi o model bez 3D.
Ja wczoraj kupiłem 40PFL5007K ,w sklepie obraz był taki sobie ale wszystkie telewizory tak odbierały .
Po podłączeniu w domu obraz o niebo lepszy niż w sklepie ,a sygnał mam ze zwykłej anteny siatkowej(szerokopasmowa) ,jedyne co mnie denerwuje to że obraz się czasami przycina(kratkuje),pojawiają się takie kwadraciki kolorowe ,myślę że to od anteny ,ktoś już na forum opisywał taki problem jednak nie mogę znaleźć tego tematu.
Może podpowiecie co z tym zrobić.