WItam
Od wtorku także jestem posiaczm tego TV. Nie zdażyłem jeszcze dokładnie wszystkiego posprawdzać ale pierwsze wrażenie pozytywne. Wcześniej zakupiłem sharpa 730E -> http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/84350-wybor-tv-46-cali-sharp-46le730-warto.html<- tu post i wrażenia..
Dokładnie zakupiłem model 46PFL5507. Na początku dodam że tv wyglada solidnie,lecz po blizszym zapoznaniu w jednym miejscu faktycznie jest może troszke nie spasowany, na górze na łaczeniu srebrnej obwódki z czarna... ale to szczegół, po co sie czepiac
Podłączenie do dekodera N przez hdmi. rzecz dla mnie najważniejsza to obraz i katy boczne.
Na zwykłej tv obraz całkiem dobry, wiadomo raz lepiej raz troszke gorzej. Nie ma tragedi. Muszę jednak potwierdzic informacje innych uzytkowników, które się pojaiwiły w tym watku, faktycznie napisy czy literki które sie spojawiały były troszkę "poszarpane" i niewyraźne. Także zauważyłem troszkę pofalowane obwódki wokół postaci. Natomiast podczas szybkiego ruchu obraz traci ostrość na tą chwile. Zapewne jest to kwestia ustawień, kalibracji których jeszcze nie rozgryzłem. Doczytałem w tym temacie żeby wyłączyć True Motion itp., tak zrobiłem i faktycznie toche pomogło. Ogólnie poza tymi spostrzezeniami nie mam zastrzeżeń co do obrazu. Wiadomo Hd rewelacja, polecam tenis na Eurosport HD, normalnie wbija w ziemię
Miło mnie zaskoczyła czerń w tym tv, jak na moje oko jest to naprawde głęboki czarny. Kolory takze wydają się odpowiednio nasycone, ale to kwestia gustu. W porównaniu z Sharpem którego oddałem ten tv ma o wiele lepszy obraz,czerń NIE wpada w taką niebieską poświatę, kolory porównywalne z tym ze Philips ma bardziej ostry obraz. Powiedziałbym ze czasem aż zabardzo.
Na przewage Sharp bym zaliczył że od początku zaraz po włączniu obraz wydawał sie juz skalibrowany, bez "zakłuceń" niestety w Philipsie trzeba zrobić konfigurację obrazu. Nie wiem czy mi sie to uda. Jak co bede meczył pytaniami ludzi dookoła
Kąty boczne barzo dobre jak dla mnie. Jest to mój 3 tv (zaliczając Sharpa którego miałem miesiac) i ten ma prawie takie same katy jak mój stary samsung LE40N87BD lcd. Nie ma porównania. Kolega ma Samsunga d5500 i tam to tylko na wprost trzeba siedziec inaczej wielka kupa.
Wiec daje duży plus z kąty boczne.
Cloudnig jakis tam się dopatrzyłem, ale bardzo mało. Nie jest to jakos znacznie odczuwalne podczas oglądania. Ale musze przyznać że troszkę widoczny podczas ciemnych scen. Mam dwie chmurki małe po lewej stronie w samych rogach. Sharp miał wiecej ciapek wiec jest lepiej ale przyznam ze wbrew niektórym opiniom w tym watku także ten Philips ma cloudnig. Chyba że jest jakiś sposób na całkowite wyeliminowanie, jeżeli tak to prosze powiedzcie jak to zrobić ?
Sieć działa bez problemów. Połączyłem sie przez WiFi, wystarczy zaznaczyć jaka sieć i tv sam skonfiguruje. po chwili miałem juz SmartTV uruchomione. Jakoś szczegónie nie testowałem, tylko Ipla, zapodałem Kiepskich, wszystko ładnie poszło bez zadnych "czkawek"... jest też promocja Ipla z tym Tv, 100filmów za darmo. Napewno skorzystam
We wspomnianym Sharpie internet to była istna tragedia...
Filmy z USB sprawdzałem tylko jak odtwarza, czy wogle śmiga, wiem że txt nie czyta ale nie szczególnie mnie to interesuje bo mam odtwarzacz Asusa Oplay mini który łyka wszystko co mu zapodam wie luz.
Menu to troche porażka, trzeba się przyzwyczaić. Mogli sie bardziej postarać, przyznam ze błądziłem przez pewien czas
3D nie sprawdzałem nie mam okularów. Jedynie w pracy mam bryle 3d od Sharpa zobacze może bedzie działać
W pudelku nie było instrukcji, jakies papierki odnośnie bezpieczenstwa itp. nic pozatym.
Podsumowując wydaje się ok. Trochę zastanawia mnie, co prawda niewielki ale momentami widoczny clouding. Pewnie się przyzwyczaję, mam możliwość wymiany ale może być podobnie albo jeszcze gorzej.
Konieczność kalibracji też może być trochę kłopotliwa bo trzeba mieć pewną wiedzę, ja na razie na oko poustawiałem ale czasem trafie na kanał gdzie te ustawienia się po prostu nie sprawdzają...