Skoro testy są wyjściem do dyskusji to na początek jedno pytanie: czy zdjęcia w teście przedstawiają już obraz skalibrowany?
Kiki, ponawiam pytanie: czy zdjęcia w testach przedstawiają już obraz skalibrowany?
Skoro testy są wyjściem do dyskusji to na początek jedno pytanie: czy zdjęcia w teście przedstawiają już obraz skalibrowany?
Nie jesteś odosobniony. Dwa razy wchodziłem do sklepu by kupić Phila i dwa razy wychodziłem z niczym. Mnie nie podchodził, dlatego kupiłem coś innego. Szału nie ma, ale od Phila prezentuje się lepiej. Przynajmniej moim zdaniem.
Nie jesteś odosobniony. Dwa razy wchodziłem do sklepu by kupić Phila i dwa razy wychodziłem z niczym. Mnie nie podchodził, dlatego kupiłem coś innego. Szału nie ma, ale od Phila prezentuje się lepiej. Przynajmniej moim zdaniem.
pochwal sie jakim!!!
Kolego pomyśl co piszesz, a nie piszesz co ci się wydaje. Ten Twój pierwszy post nie wróży najlepiej, niestety. Pewnie nawet nie widziałeś TV na oczy.:blagam:W philips 40PFL 5007, najgorsze jest to, co być powinno najlepsze, czyli obraz.
Fakt, jeśli podasz ekstra sygnał, to nawet budżetowy TV będzie wyświetlał ekstra obraz. Szkopuł w tym, że np polska naziemna cyfrówka, nie ma nic w wspólnego z ekstra sygnałem. Ktoś tu wspominał, że ludzie sugerują się tym co w sklepie. A czym mam się sugerować - obrobionymi zdjęciami??? Jeśli w danym sklepie sygnał jest do bani, to wszystkie stojące tam telewizory dostają taki sygnał, a co za tym idzie, żaden nie jest faworyzowany.Widziałem SD, w tym TV Polonia na tym telewizorze (jak i na innych). Brodę bohatera serialu na tym zdjęciu najwyraźniej dobrze przeskalował aparat fotograficzny, na pewno nie telewizor. Oglądając telewizory w sklepie nie spotkałem się z czymś takim jak dobre skalowanie na kanałach z TV naziemnej. Dodatkowo w tym Philipsie na analogu jest ziarno, ale tym nie ma się co przejmować, bo analogu do 31 lipca 2013 roku już nie będzie, chyba że w kablówkach. Po włączeniu kabla w odpowiednią dziurkę (znaczy się HDMI, ewentualnie VGA czy component) rzeczywiście jest obraz żyleta, ale to normalne.
Ktoś tu wspominał, że ludzie sugerują się tym co w sklepie. A czym mam się sugerować - obrobionymi zdjęciami??? Jeśli w danym sklepie sygnał jest do bani, to wszystkie stojące tam telewizory dostają taki sygnał, a co za tym idzie, żaden nie jest faworyzowany.
DO KRISWAS
Nie rozumiem Twojego pierwszego zdania, ale to pewnie dlatego, że to nie pierwszy Twój post. (Sensu drugiego zdania w sumie też nie pojmuję).
Wyobraź sobie, że ten telewizor wisi u mnie na ścianie od 3 dni, więc ciężko byłoby mi go nie zobaczyć.
Wyobraź sobie, że jest on podłączony do dekodera kablem HDMI wysokiej jakości.
Wyobraź sobie, że zrobiłam tyle, ile pozwolił producent, by poprawić jakość odbieranego obrazu, wybierając np. różne opcje w zakładce obraz, tj. ostrość, pixel plus HD, redukcja szumów itd;
Wyobraź sobie, że np. na pasku TVN24 tak jak rozmyte napisy były, tak nadal są. I tyle.
Zatem, mając takie doświadczenia z tym telewizorem, mam prawo pisać o swojej subiektywnej opinii na temat tego modelu.
A tak w ogóle, nie uważasz, że nie powinno się pisać postów, które nie wnoszą nic do tematu? Pozdrawiam.