Philips 39PFL3807H?

Ohm

New member
Przymierzam się do kupna telewizora od jakiegoś czasu i zastanawiałem się pomiędzy

Philips 40PFL5007K[2200] a Toshiba 40RL939[2000] i byłem już przekonany do wyboru Toshiby, jednak dziś zauważyłem Philipsa 39PFL3807H za 1590zł. Wie ktoś jak się ma on jakościowo do Toshiby? Chodzi mi głównie o jakość obrazu, fajny dodatek to to Smart TV. Wiem, że Toshiba ma szerszy zakres obsługiwanych formatów, ale i tak zamierzam odtwarzać głównie po hdmi. Ten Philips wymaga też wtyczki do WiFi, ale to chyba koszt <100zł. A za 1" więcej 400zł nie będę płacił :)

Karpaj

New member
Bez reklam
To niższa klasa niż ta Toshiba - ze smarta masz tam tylko youtube i dlna, brak nagrywania, dużo gorsze skalowanie (kanał sd to porażka jakaś, hd też nie powala jakościowo). Oprócz tego sama matryca 39" nie jest doskonała - to jej pierwszy raz na rynku, kiedy pojawiło się parę modeli (Panaś, Thomson, teraz Philips), i jeszcze nie są idealnie zrobione jeśli chodzi o kąty boczne.
Ja bym jednak brał japońca - bo wiem że Toshiba potrafi świecić naprawdę miło dla oka :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale to jest inna klasa . Z tych co podałeś najwyżej ustawiony jest Philips 40PFL 5007. Ma też lepszą czerń i równiejsze podświetlenie matrycy.

Ohm

New member
O Toshibie czytałem dobre opinie - podobno obraz nawet lepszy od 40PFL5007K, ale jak jest nawet nie gorszy w Toshibie to wolę mniej wydać.

Z funkcją Smart TV mnie najbardziej interesuje w przyszłości Mirasol i odtworzanie filmów i drugi ekran dla Androidowych urządzeń. Jeśli się nie mylę to zwykłe WiFi w telewizorze powinno wystarczyć? Certyfikowanych telewizorów jeszcze za bardzo nie ma.
Tak to od internetu mam komputer w końcu :)

Aktualnie nie posiadam żadnego telewizora, wszystko na laptopie 17", więc też średnio mam punkt wyjścia i doświadczenie.

Do góry