Philips 37PFL7606 lub inny?

badziag

New member
Witam!
Zamierzam zakupić TV do salonu.
Aktualnie mam możliwość kupna w/w modelu Philipsa za 2500zł (w tym 2 pary okularów) - TV jest ostatnią sztuką w sklepie, powystawową (ok 2 miesiące).

Jeżeli chodzi o ważniejsze parametry to:

1. odległość od ekranu? Około 2-2,5m
2. jak słońce świeci w pokoju? od boku TV (strona północna)
3. Jak duży jest pokój: 3,5m x 5m,
4. Preferowana technologia: LED
6. jakie programy najczęściej oglądasz? nie licząc seriali oglądanych przez kobietę, głównie jest to sport oraz filmy (z reguły przy użyciu laptopa)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: telewizor używany zarówno za dnia i wieczorami
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? zazwyczaj na wprost,
17. czy ważne jest wifi ? niekoniecznie
22. ma mieć 3D? jeżeli nie wpływa to drastycznie na cenę to bym się skusił:)
26. Jaki masz sygnał: aktualnie "telewizja n", po zakończeniu umowy zapewne zmienię na Cyfrę +
27. ile programów HD? ok 30
33.Sugerowana cena ? 2500zł

Krótko mówiąc aktualnie posiadam monitor Philipsa 32" HD Ready do którego podłączoną mam "n". Telewizor używany jest dziennie ok 6-8h i są to głównie programy z "n". Czasami oglądamy filmy z laptopa po HDMI lub z wypożyczalni.

Co do wymagań nowego TV chciałbym aby oprócz dobrej jakości obrazu był w miarę oszczędny w użytkowaniu. Telewizor ma służyć możliwie najdłużej także takie rozwiązania jak wejście kart SD, USB z polskimi napisami, WiFi czy technologia 3D są mile widziane, na pewno będą wykorzystywane jeśli TV będzie je posiadał.

Philips 37PFL7606 spełnia większość moich potrzeb, jednak nie ukrywam, że z chęcią zakupiłbym TV 40" lub 42". Stąd też moje pytanie: Czy w zakresie cenowym ok. 2500zł istnieją modele 40 lub 42 calowe ze zbliżonym standardem do w/w Philipsa? Jeśli tak to prosiłbym o informacje czym różnią się one od tego Philipsa. Dodam jeszcze, że jeśli jakiś model kosztowałbym +/- 200~300zł a byłby wart swojej ceny to nie widzę problemu.

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Ps. Jeśli potrzebne są dodatkowe informacje dot. ankiety proszę dać znać, na pewno odpowiem!

badziag

New member
dzieki za info!
Czy adekwatnie są też jakieś modele konkurencji o podobnych parametrach? głownie chodzi mi o Samsunga, gdyż nie ukrywam, że mam słabość do tej marki i jeżeli miałbym mój wybór na coś wymienić to właśnie na Samsunga;)

Do góry