Philips 37PFL7603D amoże coś innego

kalski44

New member
Zamierzam kupić tv LCD, 37-42". Odległość od telewizora, to ok. 5m, sygnał to Cyfrowy Polsat oraz komputer (DVI-HDMI), pokój jest jasny, ale słośce raczej nie pada bezpośrednio na ekran.
Po tygodniu poszukiwań zdecydowałem się, na model Philipsa 37PFL7603D:

Plusy:
+ Full HD (wiem, że przy 37 calach nie ma to wielkiego znaczenia, ale wole, żeby była większa rozdzielczosć, niż mniejsza :) )
+ stosunkowo nowy model
+ dobry kontrast dynamiczny 44000:1 i czarna czerń (ogólnie obraz na tym tv mi się podoba)
+ ambilight (chociaż to akurat ma dla mnie najmiejsze znaczenie)
+ Pixel Plus 3 HD i inne poprawiacze obrazu

Minusy:
- tylko 50Hz
- tylko 37 cali (42 calowy model przekracza budrzet przeznaczony na tv)

Sądzicie, że to dobry wybór? Może macie jakieś inne propozycje, coś 42" w cenie do 3500 ?

No i najważniejsze dla mnie pytanie... Na stronie philipsa są sprzezne informacje. W jednym miejscu jest info, że obsługiwana rozdzielczość dla "formatów komputeroych" (cokolwiek to znaczy), to 1024x768, a w innym, że 1920x1080. Chciałbym, móc uzyskać po podłączeniu komputera przez DVI-HDMI rozdzielczosć Ful HD, czy jest to możliwe na tym TV, (czy jest to w ogóle możliwe przy takim połączeniu)?

pkoso

New member
Powiem tak: wprawdzie mam troche wyzszy model 42pfl9603 ale :
1. z 5 m to przynajummniej 42 cale (l3piej dolozyc niz pozniej zalowac)
2. ja bym oddal spokojnie full hd za 100hz (dzieki Bogu mam i jadno i drugie)
reasumujac najlepiej 42cale 100hz 9603 - teraz tanieja pewnie 5000 wystarczy. a tak na powaznie to kolega ma 7603 wyglada niezle ale doloz i wez 42 cale - pozdrawiam

kalski44

New member
A co sądzicie o Philips 42PFL7403D?

Niby nie ma ambilight i model numerkiem niższy, ale ma 100Hz i czas reakcji matrycy 3ms?...

Można dostać za 3800, więc mniej, niż za 42" 7603.

grylo

New member
pkoso napisał:
Powiem tak: wprawdzie mam troche wyzszy model 42pfl9603 ale :
1. z 5 m to przynajummniej 42 cale (l3piej dolozyc niz pozniej zalowac)
2. ja bym oddal spokojnie full hd za 100hz (dzieki Bogu mam i jadno i drugie)
reasumujac najlepiej 42cale 100hz 9603 - teraz tanieja pewnie 5000 wystarczy. a tak na powaznie to kolega ma 7603 wyglada niezle ale doloz i wez 42 cale - pozdrawiam

Hej, mam pytanie odnośnie szybkości portu USB w tym tv. Jak sprawuje się podczas przeglądania 'cięższych' zdjęć (2-3 MB). Ile trwa ładowanie zdjęcia, przybliżanie oraz jak wygląda sprawa ze szczegółami, głębią, itp.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

pkoso

New member
Mam aparat nicon 5M. podlaczam kabelek do usb tv i puszczam tam sobie pokaz slajdow, nie zauwazylem problemu w szybkosci ani w otwieraniu zdjec. Zdjecia waza srednio 2.5 Mega

grypnet

New member
37pfl7603D a, co z nowym tunerem mpq4?

W tym modelu nie ma tunera nowej generacji mpq4.
Czy w ogóle zaprzątac sobie głowę takim modelem ,który nie ma
mpq4?

Do góry