Philips 32pfl7404 - dobry wybór ?

Benson2

New member
Witam
Sprawiłem sobie cyfrę + i doszedłem do wniosku, że jest to odpowiedni moment, żeby wymienić mojego starego CRT na jakiś LCD. Po poszukiwaniach w necie zdecydowałem się wstępnie na Philipsa 32pfl7404. Jeśli chodzi o moje wymagania, to koniecznie Full HD i 100Hz. TV będzie na razie do cyfry (także kanały HD), Xboxa 360 i DVD, a w przyszłości (mam nadzieję, że dość bliskiej) również do PS3. Odległość od ekranu to ok. 1,5-2m, więc 32 cale to chyba max.
Jak uważacie, ten Philips jest dobrym wyborem? Wydać chciałbym do 2500zł, więc jeśli macie inne sugestie, chętnie się zapoznam.
Z góry dzięki za odpowiedź.

vienna1980

Member
Bez reklam
Tak na Twoją odległość 32 cale w zupełności wystarczy,jeżeli wybrałeś sobie Philipsa to proponuję Tobie model o jedną klasę wyższy a mianowicie 32 8404 w sklepach internetowych zaczyna się od 2540 zł,a więc praktycznie mieścisz się w przedziale cenowym,naprawdę warto trochę dopłacić.

Benson2

New member
Myślałem też o tym 8404, ale na moje warunki chyba nie ma sensu ładować się w ambilight. TV stał będzie wprawdzie pod ścianą, ale czasem będę musiał go obracać w stronę sofy i wtedy będzie pod stał pod kątem do ściany, a to już chyba wyklucza poprawne działanie ambilightu?

TheWario

New member
Sam obecnie jestem "w trakcie" zakupu nowego TV i też zamierzam wybrać Philipsa. Moja odległość jest podobno czyli 1,5m-2m ale uważam że 32 cale staną się małe po paru miesiącach dlatego kupuję już coś pod FullHD czyli 37cali. Polecam też podobny wybór gdyż wtedy w pełni poznasz jakość oferowaną przez konsole i wysokiej rozdzielczości filmy. Scena będzie cię "bardziej otaczać".

@vienna
8404h o klasę wyższy ? Myślałem że 7404 ma taką samą matrycę i parametry co 7404 a różni je jedynie ten ambilight i mediaplayer

vienna1980

Member
Bez reklam
Co do ambilightu to masz rację zapłacisz za to dodatkowe pieniądze,a w pełni tego bajeru nie wykorzystasz.Ale seria 8404 posiada jeszcze Net Tv oraz więcej możliwości odtwarzania multimedialnych,ale jeżeli Ci na tym nie zależy to proponuję Ci jednak kupno modelu 7404.

bielikk

New member
Bez reklam
Bardzo dobry wybór ten 32PFL7404H - seria 8404H różni się tylko "ambilight-em" i możliwością podłączenia bezpośredniego do netu - cała elektronika oraz matryca takie same w obu modelach.
Użytkuję 32PFL7404H od kilku miesięcy i oceniam obraz na b.dobry, dźwięk na +dobry.

Ares78

New member
Co do ambilightu to masz rację zapłacisz za to dodatkowe pieniądze,a w pełni tego bajeru nie wykorzystasz.Ale seria 8404 posiada jeszcze Net Tv oraz więcej możliwości odtwarzania multimedialnych,ale jeżeli Ci na tym nie zależy to proponuję Ci jednak kupno modelu 7404.

Dokładnie, ale jeśli różnica jest bardzo niewielka czasem jednak warto dołożyć, przecież co jakiś czas robi się przemeblowanie, a telewizora nie zmienia się co pół roku...

Benson2

New member
A co myślicie o LG 32LH4000 ? Cena właściwie 100zł wyższa od 7404, a 5 cali więcej. To prawda, że w LCD patrzenie z bliska czyli te moje (1,5-2m) nie męczy wzroku aż tak bardzo?
I proszę też o odpowiedź jak każdy z tych TV sprawuje się z konsolami.

vienna1980

Member
Bez reklam
Ten LG na pewno nie jest lepszy od Philipsa 7404,proponuję Ci pozostać przy tym Philipsie który ma czas rekcji matrycy 3 ms.a więc w grach powinien się sprawdzić dobrze.

Do góry