Philips 32PFL5522D ?

maxns

New member
Rozglądam sie ostatnio za televizorem LCD...W oko wpadl mi Philips 32PFL5522D ale chcialbym poznac jeszcze opinie forumowiczow.
Televizor ma służyć do oglądania satki, fimów oraz pogrania czasem na konsoli X360. Być może to zły wybór dlatego chciałem poznac wasze zdanie, opinie... być może polecicie coś innego. Myślałem o cenie TV do 3tyś zł.

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

jarek12345

New member
maxns napisał:
Rozglądam sie ostatnio za televizorem LCD...W oko wpadl mi Philips 32PFL5522D ale chcialbym poznac jeszcze opinie forumowiczow.
Televizor ma służyć do oglądania satki, fimów oraz pogrania czasem na konsoli X360. Być może to zły wybór dlatego chciałem poznac wasze zdanie, opinie... być może polecicie coś innego. Myślałem o cenie TV do 3tyś zł.

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

lada moment bedziesz mial w sprzedazy model w nowej kascie 32" 5603 oraz 32" 5403 (42" 5603 juz sa za 4-4,2tys zl) wiec poczekaj bo parametry beda lepsze od tego ktory podales :) pozdr

tutaj masz opis modelu 32" 5603D :http://www.prad.de/en/tvguide/screen3089.html

a tutaj modelu 32" 5403D :http://www.prad.de/en/tvguide/screen3088.html

cena sie nie kieruj bo na allegro lub w sklepach w necie kupisz taniej .

.

maxns

New member
jarek12345 napisał:
lada moment bedziesz mial w sprzedazy model w nowej kascie 32" 5603 oraz 32" 5403 (42" 5603 juz sa za 4-4,2tys zl) wiec poczekaj bo parametry beda lepsze od tego ktory podales :) pozdr

tutaj masz opis modelu 32" 5603D :http://www.prad.de/en/tvguide/screen3089.html

a tutaj modelu 32" 5403D :http://www.prad.de/en/tvguide/screen3088.html

cena sie nie kieruj bo na allegro lub w sklepach w necie kupisz taniej .

.

Dzieki wielkie za wypowiedz.

Televizorki bardzo fajne jednak jak narazie nie na moja kieszen...max3tys :/. Ten model ktory ja podalem mozna kupic juz za 2200- 2500. Nie orientuje się za bardzo jesli chodzi o paramatry ... byc moze za te pieniadze mozna kupic cos lepszego .

Pozdrawiam

lst

New member
witam,

mam ten panel od tygodnia i jestem zadowolony. na poczatku mialem problem z podlaczeniem do kompa o czym pisalem w jednym z postow na tym forum, problem sam sie rozwiazal po zmianie kabla.

moje oczekiwania nie byly jakies wygorowane przy zakupie. mialo byc dobrze ale nie za drogo w mysl zasady po co przeplacac skoro nie widac roznicy. czekam na cyfrowy polsat wiec nie powiem ci jak to wyglada w tym momencie, konsoli tez jeszcze brak wiec nie powiem. podlaczalem kompa i na jakosc obrazu super, niestety moja karta nie ciagnie gierek w takich rozdzialkach hehe

ten model nie ma wyjscia VGA (D-SUB), nie wiem czy xboxa da sie podlaczyc (????), kompma mam po kablu hdmi<->dvi-d

teraz slowko o samym odbiorniku:

+ obraz wiecej niz przyzwoity ze zwyklej dachowej anteny
+ intuicyjne menu, bardzo przejzyste
+ bardzo ladny design (zdobi pokoj)
+ cena

- za takie pieniadze ciezko doszukac sie minusow, nie naleze do osob ktore kupuja kable za 2000 zeby poprawic jakosc czyli nie jestem audio/video FILEM

zawsze jest tak ze jak dolozysz kase to kupisz cos lepszego ale jesli zalezy ci na budzecie to mysle ze warto sie zastanowic

jarek12345

New member
maxns napisał:
Dzieki wielkie za wypowiedz.

Televizorki bardzo fajne jednak jak narazie nie na moja kieszen...max3tys :/. Ten model ktory ja podalem mozna kupic juz za 2200- 2500. Nie orientuje się za bardzo jesli chodzi o paramatry ... byc moze za te pieniadze mozna kupic cos lepszego .

Pozdrawiam

witam. podawales cene max 3 tys zl za 32" a ja podalem model 5603 za 4 tys zl ale to jest 42" (tylko taki na razie widzialem w MM) .modele 32 " 5603 i 32" 5403 beda prawdopodobnie lekko ponizej 3 tys zl .pozdr

.

amff

New member
na poczatek chce przeprosic za odswiezenie starego tematu ale uwazam ze chyba bedzie tak lepiej niz zakladac nowy na temat tego TV...
a teraz czas na moje pytanie:) mam big problem ktory mnie razi
mam dokladnie ten sam mdel jak w temacie ale w 47 calach i zauwazylem po 3 dniach ogladania ze obraz rozjasnia sie i sciemnia zalezy od sceny jezeli jest jasno to sie rozjasni jezeli ciemniej to sciemni nie dziala to na zasadzie kolorow bardziej mi sie wydaje ze to jest kontrast w kazdym badz razie wyglada to jak TV sam sobie dobiera co by bylo lepiej(wiem brzmi glupio ale nie wiem jak to wyjasnic)nie sa to jakies drastyczne rozjasnienia ale ciagle je widze imnie to denerwuje czasmi jak ogladam jakis film akcjii gdzie tonacja kolorow sie zmieia (wybuchy itd) to sie mi albo przyjasnia albo przycemnia wiec prosze powiedzcie mi czy to normalne czy mam tv oddac do serwisu bo mnie to pytanie gnebi jezeli to normalne czy da rade to wylaczyc ? ? z gory dziekuje za odp i przeprpaszam....

RafalKL

Member
witam,
ten sam problem miałem w modelu 32PFL7862, tą niedogoność powoduje funkcja Kontrast Dynamiczny, wgraj sobie najnowszy soft ze stronki Philipsa, on likwiduje tą przypadłość całkowicie, można też wyłączyć Kontrast Dynamiczny w menu obrazu ale uważam że to jest półśrodek bo skoro wyposażyli tv w taką funkcje to dlaczego z niej nie korzystać:) u mnie wersja 017 już zlikwidowała ten problem raz na zawsze

Robertus64

New member
Bez reklam
Na stronie firmowej masz aktualizacje do tv wyposazonych w łącze USB dzieki któremu mozna aktualizować , jezeli Twój tv nie ma USB to wydaje mi się że tylko serwis może wgrać nowy soft przez gniazdo serwisowe.

Do góry