Philips 32pfl5507K/12 - obraz hd traci na plynności

Ahmati

New member
Witam,

od dwóch dni posiadam ten telewizor i zacząłem dostrzegać pewną nieopowiadającą mi maniere. Gdy oglądam jakiś film hd czy to z kompa czy to w telewizji to co jakiś czas pojawiają się drobne straty animacji. Obraz przez jakiś czas jest płynny i traci jakby kilka klatek, znowu płynny. Na kanałach SD nie zauważyłem czegoś takiego. Dziś pół dnia grałem w grę wyścigową na tv w 1080p i o dziwo nie zauważyłem żeby obraz tracił na płynności. Więc hmm jeżeli w przypadku tak dynamicznie zmieniających się scen jak w grze jest wszystko okej, to co w takim razie jest z filmami?
Machnąłem ręką na beznadziejne smart TV, ale kurcze liczyłem chociaż na perfekcyjny odbiór tego co w telewizorze powinno być najważniejsze - jakość i płynność obrazu. Jakość jest zadowalająca, ale co do płynności to mam zastrzeżenia. Ktoś wie może czy można coś na to poradzić?

DJ82

Member
a czemu twierdzisz że to wina TV?? może to wina źródła sygnału skoro na grach jest OK - może tuner z którego masz HD się przegrzewa??

Ahmati

New member
Wylaczylem HD Natural Motion i wydaje mi sie ze teraz jest okej. Obraz nie ma teraz takich zwolnien i nienaturalnego przyspieszenia. Ktos ma klopot z ta opcja?

Do góry