Philips 32pfl4258h

saper82

New member
Witam

mam kilka pytań co do tego TV

1. czy 32PFL4258H i 32PFL4258H/12 to to samo?

2. czy ma DLNA?

3. jakie ma prawdziwe odświeżanie?

4. czy coś powinienem o nim wiedzieć, zanim go kupie?

5. może coś innego kupić?

Chce na nim oglądać filmy przez DLNA i przez USB z dysku 1TB, z pendriava
a telewizja z dekodera HD od Vectry

screw_driver

New member
2. czy ma DLNA? philipsy maja pseudo przegladarke dlna,nie maja certyfikatu,w zwiazku z tym dlna nie jest w pelni funkcjonalne,nie odpalaja DIVX/XVID z dysków /serwerów z wyjatkiem takiego serwera jak ps3 media server ktory dekoduje "w locie".Odradzam philipsa jesli chodzi o DLNA

4. czy coś powinienem o nim wiedzieć, zanim go kupie?Brak dekodowania DTS jest bardzo dającym się we znaki minusem(sporo filmów hd/3d ma dzwiek w tym standarcie) Powinieneś przejzec forum ,zwrocic uwage na co narzekają forumowicze w poprzednich modelach i czy to zostało zmienione w nowych modelach na nowy rok( po końcówce xxx8 wnioskuje ze to model z tego roku).Jest/było dość sporo problemow zarówno z ustawieniami dodatkowych funkcji jak i z multimedialnośćią produktów tej firmy.Powinienes też chyba wiedzieć ,że jakiekolwiek problemy z funkcjonalnością rozwiazywane przez nasz oddział tej firmy jest na żenująco cwaniackim poziomie.

5. może coś innego kupić?
Ja bym się zastanowił jednak nad czymś innym(nauczony przez problemy z modelem 6907).Napisz wiecej wymagań,moze po uściśleniu bedzie łatwiej wybrać.

saper82

New member
wymagać więcej nie mam, ale napisze

co do DLNA, dekodowania dźwięku, to tak myśle, wystarczy dokupić jakiś Blu-Ray, czy inne pudełeczko z tym, za 400zl, i będzie OK, zgadza się?

1. Odległość od ekranu? hmm, 160cm
2. Jak słońce świeci w pokoju? z boku od południa, mam rolety
3. Jak duży jest pokój? 2x5m, telewizor na dłuższej ścianie
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? swojego brak, rodzice mają philips, 40", nie wiem jaki teraz
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? filmy, discavery, national geographic
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie, wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? małe światło
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? , dobry, :D
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętne
11. Preferowana wielkość telewizora? 32-37
12. Preferowana marka? philips
13. Czego nie lubisz w telewizorach? nie wiem
14. Jakie urządzenia będą podłączone? dekoder HD, jeśli nie bedzie w TV DLNA to jakies urządzeni z tym, moze komputer przez HDMI, router filmy po dlna
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 75% telewizja, 25% filmy z USB i DLNA
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? na wprost
17. Czy ważne jest wifi? nie, wole ethernet, szybszy będzie, jakj nie to mogę dokupić jakiś blu-ray
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? nie
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora ? nie, nie, nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? nie, nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? nie potrzebuje napisów
22. Ma mieć 3D? NIE
23. Ma mieć slot na karty SD ? niekoniecznie
24. Ma mieć tuner DVB-T? niekoniecznie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? hdmi - dekoder hd, jakieś coś jakj nie będzie w TC DLNA, żeby było
26. Jaki masz sygnał: będzie dekoder HD od Vectry
27. Ile programów HD? ok. 16,,,, (kto pisał te pytania?)
28. Ma stać czy wisieć? wisieć na 100%
29. Rozdzielczość: full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: fiull hd, odswiezanie, i dlna z usb zeby filmy ogladac, ale to może być w jakimś blu-ray czy czymś tam
31. Ile osób ogląda: 99% jedna, czyli ja, pozostały 1% olać
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5
33. Jaka klasa cenowa ? do 2k

powtórzę się
dobrze by było żeby TV miał dobry DLNA, czytanie filmów z USB(dysk 1TB, pendrive), ale nie musi, jeśli taniej wyjdzie dokupić jakieś urządzenie z tymi funkcjami

screw_driver

New member
Zgodnie z tym co napisaleś to ten philips sie nadaje,trzeba jednak dokupic ten player zewnetrzny.Sumarycznie wjdzie to drozzej niz zakup samsunga lub lg ktore obsługują wszystkie kodeki.Jesli pieniądze nie sa przeszkodą i wolisz/możesz wiecej zapłacić to jest ok.Philipsy maja dobry obraz-wrecz mozna powiedziec ze sa dobrymi monitorami i na tym sie konczy;)
Jesli jednak kasa jest równie ważna ,to konkurencja oferuje lepsze rozwiazania w funkcjonalnosci DLNA.Jak już pisalem philips nie ma certyfikatu co może choc ne musi , sprawiac jakieś problemy.
Ja zauważyłem brak mozliwośći odtwarania divx/xvid(po usb juz chodzi-jest to conajmniej dziwne),brak dts-ale to mozna wywnioskować przed zakupem,oraz "zrywanie " filmu na niektorych kodekach-to musi byc jakieś specyficzne"cuś " w filmie bo zdarzyło mi się doslownie na 3 plikach.Nie wiem czy po drodze ,coś jeszcze nei wyskoczy;)Pudełko czyli zewnetrzy player z pełną obslugą DLNA powinno załatwić sprawę-minusem jest dodatkowy wydatek,miejsce oraz jeszcze jedno gniazdko zajete przez urządzenie-jesli to nei stanowi dla Ciebie problemu zostań przy swoim wyborze-jesli to problem,sugeruję zakup czegoś od konkurencji;)

saper82

New member
dzięki.

czyli kupie philipsa, ważniejsza jest jakość obrazu od bajerów,
a żeby były bajery, DLNA to coś do kupie, ale to już raczej rozmowa na inny temat się szykuje.

kasa jest ważna, teraz TV, a na święta to coś do DLNA :D

moris_pim

New member
32PFL 4258

Jak najlepiej skalibrować ten telewizor i gdzie są takie opcje kalibracji? Bo ja na razie ustawiałem początkowe ustawienia ale to bardzo mało opcji, bo tylko jakieś pojaśnienie, pociemnienie i ostrość..

Do góry