Philips 32PFL3007H czy LG 32LK450

cambiasso

New member
Jak w nazwie tematu. Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami. Nie znam się na sprzęcie, a muszę szybko coś zakupić, ponieważ stary TV uległ awarii. Ten LG u mnie w miejscowości jest droższy od Filipa o niecałe 100 zł. Który byście mi polecili? Zwracam waszą uwagę na odtwarzanie multimediów z USB, gdyż jest to dla mnie bardzo istotne. Nie chcę, aby TV miał problemy z odtwarzaniem plików MKV czy napisów/polskich znaków. O 32LK trochę naczytałem w Internecie, niestety nic nie mogę znaleźć na temat telewizora ze stajni Philipsa. Pomoże ktoś?

Kpc21

New member
Philips ma wypisane formaty jakie odtwarza w instrukcji obsługi, znajdziesz na stronie Philipsa.

A najlepiej przejdź się do sklepu z pendrive.

Philips jest HD Ready, LG jest FullHD. Ale to zależy jeszcze, do czego go będziesz wykorzystywać.

cambiasso

New member
Odtwarzane formaty wideo: H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4

Czyli odtwarza MKV i xvid, mam rację?

Nie wiem jak ten TV Philipsa radzi sobie z napisami, jak wygląda kwestia kolorów, czy głośniki nie wydają dziwnych dźwięków, bo - jak już wspomniałem w wcześniejszym poście - w Internecie nic na jego temat nie znalazłem. Jeśli ktoś miał styczność z tym telewizorem, to opinia (nawet szczątkowa) na jego temat będzie przeze mnie mile widziana.

Telewizor służyć będzie do oglądania telewizji kablowej oraz odtwarzania mutimediów, głównie video (MKV - 720p, xvid, bardzo rzadko 1080). Żadnych konsol czy odtwarzacza Blu-ray.

Jeszcze takie pytania zielonego w temacie. Jeśli na HD Ready odpalę plik w 1080, to film będzie miał tendencję do zwalniania, czy TV obraz zeskaluje i problemów z odtworzeniem materiału nie będzie?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc w wyborze telewizora.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli ustawiasz się tylko na pliki - to sięgaj po Samsunga 32D 5000.

Do góry