Witam. Jestem tu od dawna z czasów kiedy filmy HD to była nowość i wszyscy się jarali próbkami video HD(nie FHD) ściąganymi z różnych serwerów

To było jakoś 2007 gdzie każda rozdzielczość wyższa od SHD robiła wrażenie...
Dziś musiałem ponownie tu zaglądnąć gdyż planuję kupić mamie na prezent TV, by nie musiała się męczyć na 32" oglądanych z 4m.. oraz chciałem by miała Ambilight by w nocy mniej męczyły sie oczy i przyjemniej sie oglądało...
Spośród wielu modeli najciekawszym i w cenie na która mnie obecnie stać wybrałem 55PUS7855, ktoś w tym temacie wcześniej nie był zadowolony z wersji 65" tego modelu, narzekał na słabe nierówne podświetlenie i jasną czerń, ale zmienił na 58" i wszystkie zastrzeżenia wycofał i jest bardzo zadowolony. Wychodzi na to że czym mniejsza matryca tym większa jakość

W sumie to nawet logiczne, wtedy przy budżetowym TV pieniądze które nie poszły w wielkość, idą w fabryce w jakość..
Więc uznałem że 55" powinna być jeszcze bardziej OK niż wychwalana 58".
AndroidTV mama ma w Xiaomi Mi BOX TV który leży obok obecnego TV, ma szybki procesorek i fajnie obsługuje 4K, Netflixy, HBO GO, YT gry 3D nawet fajnie działają ze sklepu Google.. więc TV bez Androida to nawet zaleta.
Szukałem informacji czym się różni 55PUS7855 od 55PUS7805 i na jakiejś zagranicznej stronie wyszło mi że różni się tylko kolorem ramki? To by nie tłumaczyło różnicy 300zł w cenie chyba... ?
A może lepsza jest seria 6 tych TV np 55PUS6754/704 itp?