PenDrive vs. TELEWIZOR

piter12-6

New member
Witam.
Być może temat luźno związany z tematyką forum, ale niemniej jednak liczę, że znajdzie się ktoś, kto wie w czym tkwi problem.

Ostatnio zakupiłem pamięć Flash USB [Kingston DataTraveler G2 16GB] z nadzieją, że uda mi się przenosić na niej filmy bez marnowania płyt itd. z komputera i obejrzeć je na moim telewizorze [Sony Bravia LCD KDL-32V5500 32''], niestety ku mojemu zaskoczeniu mimo wcześniejszego sformatowania pendrive'a i nagraniu nań filmu .avi - telewizor wyświetlił informację o podłączeniu urządzenia USB, ale po wejściu w menu wyboru nośnika z którego ma być odtwarzany film/muzyka/zdjęcia pojawiał się tylko folder z nazwą katalogu, w którym umieściłem film. Po wejściu do tego folderu widniał jedynie napis: "Brak elementów do wyświetlenia".

Próbowałem ponownie sformatować dysk wymienny i nagrać nań film bezfolderowo, w głównym folderze pendrive'a w innym formacie (.mkv)
niestety również bez skutku - "Brak elementów do wyświetlenia" :(

Bardzo proszę o pomoc!

Z góry dziękuję
i serdecznie pozdrawiam.

Kampaj

New member
Bez reklam
V5500 nie odtwarza filmów z USB. Nawet nowe modelesonego nie czytają MKV z USB! Najlepiej zaopatrz sie w Media player np. Wd Media Player lub Emtec media player.

Do góry